ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Africa Cup Of Nations: Νότια Αφρική – Ζιμπάμπουε    

Africa Cup Of Nations: Νότια Αφρική – Ζιμπάμπουε    
Spread the love

Η 3η και τελευταία αγωνιστική στον 2ο όμιλο και με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον το ματς στο Μαρακές, με τη Νότια Αφρικά να παίζει για δύο αποτελέσματα για να τερματίσει στην 2η θέση, την στιγμή που η Ζιμπάμπουε ψάχνει μόνο το τρίποντο.

Έξι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες εξ αυτών και τις τέσσερις καλύτερες τρίτες, ενώ πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς. Οι όμιλοι επίσης αναλυτικά: 1ος (Μαρόκο, Κομόρες, Μάλι, Ζάμπια), 2ος (Αίγυπτος, Νότια Αφρική, Ανγκόλα, Ζιμπάμπουε), 3ος (Νιγηρία, Τυνησία, Ουγκάντα, Τανζανία), 4ος (Σενεγάλη, Λ.Δ. Κονγκό, Μπενίν, Μποτσουάνα), 5ος (Αλγερία, Μπουρκίνα Φάσο, Ισημερινή Γουινέα, Σουδάν) και 6ος (Ακτή Ελεφαντοστού, Καμερούν, Γκαμπόν, Μοζαμβίκη).

Τρεις βαθμοί για την ομάδα της Νότιας Αφρικής, η οποία επικράτησε 2-1 στην πρεμιέρα στο ματς με την Ανγκόλα και η οποία δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 0-1 που ακολούθησε με την Αίγυπτο, παρά την πίεση και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε στο 2ο ημίχρονο. Με νίκη ή ισοπαλία είναι σίγουρα στην 2η θέση, ενώ με ήττα μπαίνει σε περιπέτειες. Δύο τα σενάρια σε περίπτωση ήττας, με πρώτο να μείνει στην 3η θέση, αν δεν κερδίσει στο άλλο ματς του ομίλου την ίδια ώρα η Ανγκόλα την σίγουρα 1η και αδιάφορη Αίγυπτο, περιμένοντας όμως τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής και στους άλλους ομίλους για να δει αν είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Το δεύτερο και χειρότερο σενάριο, να κερδίσει στο άλλο ματς η Ανγκόλα και να αποκλειστεί, καθώς θα βρεθεί στην 4η θέση.

Στον αντίποδα, ένας βαθμός για την Ζιμπάμπουε, η οποία βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο ματς με την Αίγυπτο, αλλά δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση των σαφώς ανώτερων αγωνιστικά και ποιοτικά «Φαραώ», γνωρίζοντας την ήττα τελικά με 1-2. Ισοπαλία με 1-1 ακολούθως με την Ανγκόλα, σε ένα ματς στο οποίο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου και στο οποίο στο 2ο υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τις πιο σημαντικές όμως για την Ζιμπάμπουε. Με νίκη θα βρεθεί στην 2η θέση, αν δεν κερδίσει στο άλλο ματς η Ανγκόλα την αδιάφορη Αίγυπτο και απευθείας στη νοκ άουτ φάση των «16». Με τρίποντο αλλά και νίκη για την Ανγκόλα θα πάμε σε διαφορά τερμάτων για να κριθεί ανάμεσα τους η 2η θέση, καθώς θα έχουμε ισοβαθμία, ενώ με ισοπαλία, δηλαδή με δύο βαθμούς, πολύ δύσκολα θα είναι μέσα στις τρεις καλύτερες τρίτες όλων των ομίλων. Απαραίτητη σημείωση βέβαια πως σε ισοπαλία, για να μείνει 3η, πως στο άλλο ματς η Ανγκόλα θα ηττηθεί από τους αδιάφορους «Φαραώ».

Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, ανάμεσα σε δύο απρόβλεπτες ομάδες, με γνώμονα την συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια των δύο αγώνων που έδωσαν στον συγκεκριμένο όμιλο.

Εκτίμηση: Over 2,5

(Visited 1.150 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x