ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Copa de la Liga AUF: Πενιαρόλ – Σεντράλ Εσπανιόλ    

Copa de la Liga AUF: Πενιαρόλ – Σεντράλ Εσπανιόλ    
Spread the love

Στο «Καμπεόν ντελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο η δεύτερη χρονικά αναμέτρηση της νεοσύστατης αυτής διοργάνωσης της Ουρουγουάης, η οποία βάσει «ονομάτων» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, καθώς η πολύ «μεγάλη» Πενιαρόλ φιλοξενεί τη νεοφώτιστη Σεντράλ Εσπανιόλ. Η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα προημιτελικά με τη νικήτρια του ζευγαριού, Ράσινγκ Μοντεβιδέο – Σέρο.

Μία διοργάνωση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μίνι τουρνουά προετοιμασίας, ενόψει του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει στις αρχές του Φεβρουαρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της και παίρνουν μέρος μόνο οι 16 ομάδες της 1ης κατηγορίας, μαζί φυσικά και οι τρεις νεοφώτιστες, η Άλμπιον, η Σεντράλ Εσπανιόλ και η Ντεπορτίβο Μαλντονάδο.  Νοκ άουτ οι αναμετρήσεις, σημειώνοντας πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Στα δύο χθεσινά ματς επίσης, η Προγκρέσο επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι στην έδρα της Ντεφενσόρ, κάνοντας θεωρητικά την έκπληξη, μετά το μεταξύ τους 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και πανηγύρισε φυσικά την πρόκριση και η Χουβεντούδ 3-0 φιλοξενώντας τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς. Η Προγκρέσο μάλιστα και η Χουβεντούδ αποτελούν και το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών.

Νικήτρια του περσινού Κλαουσούρα, του Intermedio (το ενδιάμεσο πρωτάθλημα, μεταξύ Απερτούρα και Κλαουσούρα) και του κυπέλλου η Πενιαρόλ, η οποία όμως στον διπλό τελικό του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ουρουγουάης, λυγίζοντας από τη «μισητή» Νασιονάλ. Πιο συγκεκριμένα, 2-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο θρυλικό «Σεντενάριο», γνωρίζοντας την ήττα με 0-1 στον επαναληπτικό. Για την ιστορία, η Πενιαρόλ είναι πολυνίκης με 52 πρωταθλήματα και η Νασιονάλ μείωσε τη μεταξύ τους απόσταση, έχοντας πλέον 50.

Στην άλλη πλευρά, επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία για την Σεντράλ Εσπανιόλ μετά από μία σχεδόν κατηγορία περιπλάνησης στις μικρότερες κατηγορίες και με βασικό στόχο φυσικά την παραμονή. Μία ομάδα πάντως, που το 1984 είχε πραγματοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης, πανηγυρίζοντας το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Προϊστορία: Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Πενιαρόλ.

Η Πενιαρόλ είτε παρατάσσοντας το βασικό της σχήμα, είτε με λίγες αλλαγές ή αν προτιμάτε rotation, είναι στην φύση της να «χτυπάει» κάθε τίτλο, εντός και εκτός συνόρων. Φαβορί βέβαια κόντρα στη νεοφώτιστη Σεντράλ Εσπανιόλ, επιλέγοντας πάντως ειδικό στοίχημα τερμάτων, ψάχνοντας κάτι ελκυστικό.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 733 times, 26 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x