Για τον θεσμό του Coppa Italia διεξάγεται απόψε ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Λάτσιο και Αταλάντα στο “Ολίμπικο” της Ρώμης…
Η ρεβάνς θα γίνει τέλος Απριλίου στο Μπέργκαμο με τις δύο ομάδες να έχουν σε …υψηλή προτεραιότητα το κύπελλο Ιταλίας ως διέξοδο στα κύπελλα Ευρώπης καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση στη βαθμολογία, και οι δύο μένουν εκτος (Αταλαντα 7η και μειον δύο απο την έκτη θέση, Λάτσιο 11η και μειον 13)
Η Λατσιο δεν εχει νικήσει στις πέντε προηγουμενες επισημες αναμετρησεις της σε 90λεπτο, μεσα σε αυτή τη πενταδα αγώνων ειναι η πρόκριση που πήρε στα πέναλτι στην έδρα της Μπολονια στον προημιτελικό του κυπελλου (1-1 στη κανονικη διαρκεια, πηγε απευθείας πεναλτι)
Η ομάδα του Μαουριτσιο Σάρι έχασε με 2-0 εκτος έδρας απο την Τορινο το βραδυ της Κυριακής, δεν ήταν αποτελεσματική παροτι υπερείχε στα Xgoals (1.05-0.70)
Απο τη δική της πλευρά η Αταλαντα ζει …εποχές 2020, χρονιά κατά την οποία είχε φτάσει μέχρι τον προημιτελικό του Champions League (ειχε αποκλειστει απο την Παρι ΣΖ στα τελευταία λεπτα), παρόμοιο “task” έχει και φέτος αφού αποκλείοντας προσφατα τη Μπορουσια Ντόρτμουντ (0-2, 4-1) πέρασε στους 16 οπου την άλλη εβδομαδα θα βρει μπροστά της την πανίσχυρη Μπάγερν
Στη Serie A η “Ντέα” , καταπονημένη από την κούραση της Ευρώπης και της μεγάλης ανατροπής επι της Ντορτμουντ, έχασε έδαφος την Κυριακή χάνοντας με 2-1 στο “Μαπέι” από τη Σασουόλο με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ξεπεράσει τη Γιουβέντους και να μπει στην εξάδα του πίνακα (μειον 2), ήταν η πρώτη ήττα των “μπεργκαμάσκι” στο Καμπιονάτο για το 2026!
Και μάλιστα η ήττα αυτή ήρθε σε ένα ματς που ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα παίκτες από το 16’ (αποβολή Πιναμόντι), δέχτηκε όμως το 1-0 στο 23’ και το 2-0 στο 69’ προτού μειώσει με τον Μούσα στο 88ο λεπτό. Ξεκάθαρα εδικαιούτο το τρίποντο (Xgoals 3.20 – 1.50) με 26-7 τελικές (7-5 στο στόχο).
Στατιστικα:
Πεντε επίσημα ματς χωρίς νίκη σε 90λεπτο η Λάτσιο
Από τρία διαδοχικά N/G προέρχονται οι “λατσιαλι”
Μόλις μια εγχώρια ήττα μέσα στο ημερολογιακό 2026 η Αταλάντα (8-2-1)
3/3 Over 2.5 το τελευταίο διάστημα η Αταλαντα
Πιθανες συνθεσεις:
Λατσιο: Προβεντελ – Μαρουσιτς, Προβσγκαρντ, Ρομανιολι, Ταβαρες – Μπελαγιαν, Καταλντι, Τέιλορ – Ισακσεν, Ντια, Τζακανι
Αταλαντα: Καρνεζέκι – Σκαλβινι, Τζιμσιτι, Κολάσινατς – Τζαπακοστα, Εντερσον, Ντε Ρουν, Ζαλεφσκι – Σοιυλεμανα, Πάσαλιτς, Σκαμακα
ΠΡΟΤΑΣΗ: G/G