ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Liga AUF Apertura:  Νασιονάλ – Γουόντερερς

Liga AUF Apertura:  Νασιονάλ – Γουόντερερς
Spread the love

Στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ» του Μοντεβιδέο, το ματς με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στο Απερτούρα, με την πρωταθλήτρια Νασιονάλ να φιλοξενεί την Γουόντερερς.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και ενδιάμεσα αυτών το Intermedio, αλλά περίπλοκο θα λέγαμε το format. Πιο συγκεκριμένα, οι νικήτριες του Απερτούρα και του Κλαουσούρα δεν παίζουν στο τέλος τελικό όπως σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά ημιτελικό. Αυτό γιατί στον τελικό περιμένει η 1η της συνολικής βαθμολογίας, των δύο αυτών πρωταθλημάτων αλλά και του Intermedio. Η συνολική επίσης καθορίζει και τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα, ενώ υπάρχει και ειδική βαθμολογία, για τις τρεις που θα υποβιβαστούν. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων στην κορυφή υπάρχει μπαράζ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο  και παραπάνω ομάδων, αλλά όχι στην κορυφή, δεν υπάρχει μπαράζ, αλλά η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση.

Δύο συνεχόμενες ήττες για τη Νασιονάλ, στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με το 1-3 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της Χουβεντούδ, να διαδέχεται το 0-1 στο ντέρμπι μίσους φιλοξενώντας την κυπελλούχο Πεναριόλ. Σε ρηχά νερά η Νασιονάλ στο 1ο ημίχρονο στο ματς στην έδρα της Χουβεντούδ, επιτρέποντας στην αντίπαλο της όχι μόνο να δημιουργήσει ευκαιρίες, αλλά να βρει και δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα, στο δέκατο ένατο και το τριακοστό δεύτερο λεπτό. Η μείωση του σκορ ακολούθως στο τεσσαρακοστό ένατο λεπτό, από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκόμες, με το τρίτο τέρμα όμως της Χουβεντούδ στο πενήντα τέσσερα να τελειώνει ουσιαστικά το ματς.

Στην άλλη πλευρά, αποτυχία θεωρητικά η λευκή ισοπαλία της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας τη Μαλντονάδο, με την Γουόντερερς να πετάει ουσιαστικά στα σκουπίδια το πολύτιμο «διπλό» που είχε προηγηθεί στην έδρα της νεοφώτιστης Σεντράλ Εσπανιόλ (1-0), στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ουραγός άλλωστε με το καλημέρα στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, έχοντας συγκάτοικους στην επικίνδυνη ζώνη την Προγκρέσο και τη νεοφώτιστη Άλμπιον.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για τη Νασιονάλ, δύο για την Γουόντερερς και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ».

Φαβορί η Νασιονάλ, περιμένοντας αντίδραση από την πρωταθλήτρια μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν. Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, ψάχνοντας κάτι ελκυστικό, καθώς και η Γουόντερερς σε κάθε ματς είναι υποχρεωμένη να ψάχνει βαθμούς.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 780 times, 5 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x