Η «Βασίλισσα» υποδέχεται σήμερα (07/04, 22:00) την Μπάγερν Μονάχου, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τον πρώτο προημιτελικό του φετινού Champions League.
Η ομάδα του Αρμπελόα κατάφερε να περάσει με άνεση από την Μάντσεστερ Σίτι και τον Γκουαρδιόλα, αφού επικράτησε και στα δύο παιχνίδια των «16» και το συνολικό σκορ έφτασε στο 5-1. Στο πρώτο παιχνίδι, η Ρεάλ επικράτησε στο γήπεδό της με 3-0, κόντρα στα προγνωστικά, με τον Φεντερίκο Βαλβέρδε να πετυχαίνει χατ-τρικ μέσα σε μόλις 22 λεπτά αγώνα. Στην ρεβάνς επικράτησε και πάλι, περνώντας με δύο νίκες, αυτή την φορά με 2-1 στο Έτιχαντ, αφού ο Μπερνάρντο Σίλβα άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 20ο λεπτό και παραχώρησε ένα πέναλτι. Ο Βινίσιους το μετέτρεψε σε γκολ, ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις.
Η «Βασίλισσα» δεν κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα της League Phase του Champions League και πριν από την Σίτι είχε αποκλείσει την Μπενφίκα του Βαγγέλη Παυλίδη, με συνολικό σκορ στο 3-1. Συνολικά στην φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει φτάσει τα 29 γκολ υπέρ και μόλις 14 γκολ στο παθητικό της.
Στην La Liga, μετά και την τελευταία ήττα του Σαββατοκύριακου, από την Μαγιόρκα, με 2-1 και την επικράτηση της Μπαρτσελόνα επί της Ατλέτικο, με το ίδιο σκορ βρίσκεται στο -7 από την κορυφή. Μετά από το σερί πέντε νικών σε όλες τις διοργανώσεις, η ομάδα του Άλβαρο Αρμπελόα δεν τα κατάφερε και έχασε έδαφος. Πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Ρεάλ δέχθηκε γκολ από τον Μορλανες, με τον Μιλιτάο να καταφέρνει να φέρει το ματς στα ίσα μόλις δύο λεπτά πριν την λήξη. Κάτι που όπως φάνηκε όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Κοσοβάρος, Μουρίτσι διαμόρφωσε το τελικό 2-1, στις καθυστερήσεις. Από το σημερινό παιχνίδι θα λείψουν οι Κουρτουά, Μεντί και Ροντρίγκο, με τον Βραζιλιάνο να μην υπολογίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από την άλλη πλευρά, ο Βισέντ Κομπανί δεν μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια των Ούλριχ, Εντιαγέ, Μάικ και Κιάλα. Η Μπάγερν κατάφερε και προκρίθηκε απευθείας στους «16», αφού τερμάτισε στην δεύτερη θέση της League Phase και γλίτωσε έναν γύρο. Στην προηγούμενη φάση επικράτησε με συνολικό σκορ 10-2, απέναντι στην Αταλάντα και πέρασε «αεράτη» στα προημιτελικά. Έχει φτάσει τα 32 γκολ επιθετικά στην διοργάνωση, έχοντας την καλύτερη επίθεση του φετινού Champions League, ενώ έχει δεχθεί μόλις 10 (!) σε δέκα ματς.
Στο γερμανικό πρωτάθλημα τρέχει χωρίς αντίπαλο, αφού πλέον έχει φτάσει τα 100 γκολ ενω έχει δεχθεί μόλις 27 (!) μετά από 28 αγωνιστικές. Αυτή την στιγμή είναι στους 73 βαθμούς και 9 μπροστά από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, που βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πίνακα. Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος έκανε μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Φράιμπουργκ, με τον Μπίσοφ να γυρίζει το ματς και τον Καρλ να βάζει την σφραγίδα της νίκης. Μέχρι το 81ο λεπτό της αναμέτρησης οι Βαυαροί έχαναν, με 2-0 από τα γκολ των Μανζαμπι και Χολερ, ενώ ο νεαρός Γερμανός της Μπάγερν πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα 11 λεπτών, με τον Καρλ να διαμορφώνει το τελικό 2-3.
Προϊστορία: Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αντιστοιχία στην ιστορία της διοργάνωσης, με την αναμέτρηση της Τρίτης να σηματοδοτεί την 29η αναμέτρησή τους. Σε αυτά τα 28 ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το προβάδισμα, κερδίζοντας 13 και χάνοντας 11 από τις 28 συναντήσεις της, ενώ παραμένει αήττητη στις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις της, με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες.
Στατιστικά:
- G/G και over 2.5 τα τελευταία επτά μεταξύ τους ματς
-
Η Μπάγερν είναι χωρίς ήττα στα τελευταία 13 παιχνίδια της
-
Οι Βαυαροί μετρούν 8/9 over 2.5
-
Επίσης έχουν 7/8 G/G οι Γερμανοί
-
Η Μπάγερν είναι η πρώτη ομάδα που σκοράρει στα 6 από τα 7 τελευταία μεταξύ τους
-
Η Βασίλισσα μετρά 6/6 over 2.5 στα τελευταία ματς της
-
Επίσης έχει 5/6 G/G
Πιθανές ενδεκάδες:
- Ρεάλ: Λούνιν, Αρνολντ, Ρούντιγκερ, Χούισεν, Καρέρας, Βαλβέρδε, Καμαβινγκα, Τσουαμενί, Γκιουλέρ, Βινίσιους, Εμπαπέ
- Μπάγερν: Νόιερ, Μπισοφ, Τα, Κιμ, Στάνισιτς, Κίμιχ, Πάβλοβιτς, Ολίσε, Ντίαζ, Μουσιάλα, Κέιν
Πρόταση: G/G + Over 2.5