Η 5η και προτελευταία αγωνιστική στον 1ο όμιλο και πολύ σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Εστάντιο Σεμέντος Προγκρέσο» της Γουατεμάλα Σίτι, ανάμεσα στην Γουατεμάλα και την ομάδα του Παναμά.
Να σημειωθεί, πως υπάρχουν τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στο Μουντιάλ στις νικήτριες αυτών. Η τετράδα του 1ου ομίλου αποτελείται από το Σουρινάμ, το Ελ Σαλβαδόρ, τον Παναμά και την Γουατεμάλα, στον 2ο η Τζαμάικα, το Κουρασάο, το Τρινιντάντ και η Βερμούδα και στον 3ο, η Ονδούρα, η Κόστα Ρίκα, η Αϊτή και η Νικαράγουα. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, ενώ οι δύο καλύτερες δεύτερες ομάδες των τριών ομίλων, θα βρεθούν στα διεθνή πλέι οφ, με μία ομάδα από την ζώνη της Ωκεανίας, μία από την Αφρική, μία από τη Νότια Αμερική και μία της Ασίας.
Με δεδομένο πως η ομάδα του Καναδά και αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού προκρίθηκαν απευθείας ως διοργανώτριες, αλλά και την αύξηση των ομάδων που θα συμμετέχουν στο επόμενο παγκόσμιο κύπελλο, δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στις υπόλοιπες της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής να βρεθούν στα τελικά. Στην 1η θέση του 1ου ομίλου με έξι βαθμούς η ομάδα του Σουρινάμ, στην 2η και ισόβαθμη αυτή του Παναμά, η οποία όμως μειονεκτεί στην διαφορά τερμάτων, στην 3η με πέντε η Γουατεμάλα, ενώ στην 4η με τρεις το Ελ Σαλβαδόρ.
Πολύ μεγάλο «διπλό» την προηγούμενη αγωνιστική στο Ελ Σαλβαδόρ για την ομάδα της Γουατεμάλας, η οποία όχι μόνο «έσπασε» το ρόδι στον συγκεκριμένο όμιλο, αλλά και έμεινε «ζωντανή» στην διεκδίκηση της πρόκρισης, έχοντας μάλιστα τόσο το σημερινό όσο και το ματς στο φινάλε με το Σουρινάμ στην έδρα της. Στην αντίπερα όχθη, δραματικό 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας το Σουρινάμ, με την ομάδα του Παναμά να ισοφαρίζει και να μένει όρθια στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ματς στο οποίο αναμένεται να πέσουν κορμιά, ειδικά αν λίγες ώρες νωρίτερα η ομάδα του Σουρινάμ έχει πάρει το τρίποντο φιλοξενώντας το Ελ Σαλβαδόρ.
Εκτίμηση: G/G