Στην Ταγγέρη ο πρώτος χρονικά νοκ άουτ προημιτελικός του φετινού κυπέλλου εθνών της Αφρικής, με το Μάλι να στοχεύει στην έκπληξη κόντρα σε ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης, την Σενεγάλη.
Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί επίσης, θα βρεθεί αντιμέτωπη στα ημιτελικά με τη νικήτρια του Ακτή Ελεφαντοστού – Αίγυπτος.
Σε ρόλο αουτσάιντερ η σκληροτράχηλη ομάδα του Μάλι στον προημιτελικό με την Σενεγάλη, τίτλο που επιβεβαίωσε με δραματικό τρόπο στην φάση των «16» με την Τυνησία. Πιο συγκεκριμένα, με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίωρο του ματς, ενώ πίσω στο σκορ στο ογδοηκοστό όγδοο λεπτό, καταφέρνοντας πάντως να ισοφαρίσει με πέναλτι του επιθετικού της Οσέρ, Λασινά Σιναγιόκο, στο έκτο των καθυστερήσεων. Οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα στην παράταση, με το Μάλι τελικά να πανηγυρίζει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι.
Στην άλλη πλευρά, εύκολο 3-1 για την Σενεγάλη στην φάση των «16» σε βάρος του Σουδάν, παρά το γεγονός μάλιστα πως βρέθηκε πίσω στο σκορ στο έκτο μόλις λεπτό. Κυρίαρχος και με αρκετές ευκαιρίες στην συνέχεια του ματς, επιστρέφοντας με δύο τέρματα του μέσου της Βιγιαρεάλ, Πάπε Γκουεγέ, στο εικοστό ένατο και το τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό. Θέμα χρόνου στην συνέχεια να έρθει και το τρίτο γκολ, με τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, Ιμπραήλ Μπαγέ να δίνει την χαριστική βολή στο Σουδάν στο εβδομήντα τρία.
Πολύ σκληρός αντίπαλος το Μάλι, το οποίο έχει φτάσει αήττητο στα προημιτελικά, μετρώντας μόνο ισοπαλίες στα τρία ματς του ομίλου, με μία εξ αυτών με το Μαρόκο και ξεπερνώντας την Τυνησία στην διαδικασία των πέναλτι στην φάση των «16». Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου, πως έστω και δύσκολα, θα λυγίσει από την Σενεγάλη.
Εκτίμηση: 2