Μεγάλο κίνητρο και για τις δύο ομάδες στην αποψινή αναμέτρηση με τη Γιουβέντους να στοχεύει στην απευθείας πρόκριση στους 16 και τη Μπενφικα να μπει στα νοκ άουτ…
Η Γιουβέντους του Λουτσιάνο Σπαλέτι στην γενική βαθμολογία της League phase βρίσκεται στην 17η θέση (2-3-1) έχοντας 9 βαθμούς και την τελευταια αγωνιστικη παιζει εκτος έδρας με τη Μονακο. Τελευταιο ματς που ειχε δωσει για το Champions League ήταν εντος με την Παφο οπου επικρατησε με 2-0 κι ενω στο πρώτο μερος επρεπε να χάνει!
Ήττα ….σοκ γνώρισε η Γιουβετο περασμένο Σάββατο χάνοντας με 1-0 εκτος έδρας από την Κάλιαρι, μια ήττα που ήταν πλήγμα και σε ότι αφορά στις βαθμολογικές ισορροπίες αλλά και στην ψυχολογία της ομάδας που φαινόταν το τελευταίο διάστημα να έχει πάρει τα πάνω της.
Ήταν και μια ήττα (η πρώτη μετά απο επτά που μετρούσε αήττητη σε ολες τιος διρογανωσεις) που την έφερε στην πέμπτης θέσης και στο μείον 3 από την πρώτη τετράδα και παράλληλα δέκα ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή του πίνακα.
Μάλλον πρόκειται περι… κατορθώματος που έχασε αυτο το ματς, είχε τελικες 21-3 (ενμτος στοχου 5-1) και Xgoals 1.35 εναντι μολις 0.11 (!) αλλά δεχτηκε το μοναδικο γκολ της αναμετρησης στο 65ο λεπτο από τον Ματσιτελι και δεν καταφερε να απαντησει! Απόντες σε ακόμα ενα ματς για τη Γιούβε οι φορ Βλαχοβιτς και Μιλικ και ο στοπερ Ρουγκανι
Από τη δικη της πλευρά η Μπενφικα ξεκίνησε …”τραγικα” τον ομιλο με 4/4 ήττες αλλά στις δύο επομενες νίκησε με σκορ 2-0 τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ και τη Ναπολι εντος ενω την τελευταια αγωνιστικη υποδέχεται τη Ρεαλ στο Ντα Λουζ.
Στο Πορτογαλικο πρωτάθλημα νίκησε το Σαββατο με 2-0 στην έδρα τηςε Ριο Αβε του δικου μας Σωτήρη Συλαϊδόπουλου καθαρίζοντας το ματς απο τα πρώτα 25 λεπτο (16’ Μπαρέιρο και 25’ με αυτογκολ). Λίγες μερες πριν ειχε χασει 1-0 εκτος έδρας για το κυπελλο στο ντερμπι με την Πόρτο γνωριζοντας τον αποκλεισμο.
Για ακομα ενα παιχνιδι δεν λειπουν τα προβλήματα για τον κοουτς Ζοσε Μουρίνιο με τους Ρίος, Αλεσαντρε Μπαχ, Βίντερ, Βελοσο, Σιντνι Καμπραλ, Λουκεμπακιο και Νουνο Φελιξ να απουσιαζουν.
Στατιστικα:
Σερι απο τρια N/G στο Ιταλικο πρωταθλημα σε εξελιξη για τη Γιουβεντους
Μονο δύο γκολ έχει δεχτεί η Γιουβε στα πεντε προσφατα ματς της στο καμπιονατο
Πριν απο την ήττα απο την Καλιαρι η Γιουβέντους μετρουσε επτά επισημα ματς αήττητη
8/11 προσφατα σε ολες τις διοργανωσεις κανει 2-3 γκολ η Γιουβε
Νίκησε τα δύο πριπ προσφατα παιχνιδια της στο Champions League η Μπενφικα
5/6 ως τωρα στον ομιλο της διοργανωσης η Πορτογαλικη ομαδα εχει κανει N/G
Απο δυο συνεχομενα N/G ερχεται η Μπενφικα στο πρωταθλημα της
Πιθανες συνθεσεις:
Γιουβεντους: Ντι Γκρεγκόριο – Καλουλού, Μπρέμερ, Κέλι, Καμπιάζο – Λοκατέλι, Κ.Τουραμ – Μακενι, Μιρέτι, Γιλντίζ – Ντέιβιντ
Μπενφικα: Τρουμπιν – Καμπραλ, Αραουζο, Ντεντιτς, Νταλ – Φρέιτας, Μανού – Σκέλντερουπ, Σουντασκοφ, Αουρσνες – Παυλίδης
ΠΡΟΤΑΣΗ: G/G