Liga AUF Apertura: Ντεφενσόρ – Άλμπιον
Στο «Λουίς Φρανσίνι» του Μοντεβιδέο, το ματς με το οποίο ολοκληρώνεται χρονικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Απερτούρα της Ουρουγουάης, με τη Ντεφενσόρ να φιλοξενεί την Άλμπιον.
Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και ενδιάμεσα αυτών το Intermedio, αλλά περίπλοκο θα λέγαμε το format. Πιο συγκεκριμένα, οι νικήτριες του Απερτούρα και του Κλαουσούρα δεν παίζουν στο τέλος τελικό όπως σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά ημιτελικό. Αυτό γιατί στον τελικό περιμένει η 1η της συνολικής βαθμολογίας, των δύο αυτών πρωταθλημάτων αλλά και του Intermedio. Η συνολική επίσης καθορίζει και τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Σουνταμερικάνα, ενώ υπάρχει και ειδική βαθμολογία, για τις τρεις που θα υποβιβαστούν. Σε περίπτωση τριών και παραπάνω ομάδων, δεν υπάρχει μπαράζ, αλλά η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση.
Τέσσερις βαθμοί για τη Ντεφενσόρ σε δύο ντέρμπι στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι έξι, αν στο 0-0 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της Ντανούμπιο ήταν πιο εύστοχη, καθώς ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του και είχε πολύ περισσότερες και σπουδαιότερες ευκαιρίες. Είχε προηγηθεί το 2-1 φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Νασιονάλ, με τη Ντεφενσόρ να έχει την ευκαιρία σήμερα με νίκη να βρεθεί στην 5η θέση. Στην άλλη πλευρά, δύο πολύτιμα τρίποντα για τη νεοφώτιστη Άλμπιον, που της έδωσαν μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας, με 1-0 αρχικά στην έδρα της Χουβεντούδ και 2-1 φιλοξενώντας την Γουόντερερς.
Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 για τη Ντεφενσόρ το 2022, ενώ 1-0 για την Άλμπιον το 2021, στις δύο μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λουίς Φρανσίνι».
Βελτιωμένη η εικόνα της Ντεφενσόρ στα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν, εκτιμώντας πως μπορεί εύκολα ή δύσκολα να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να λυγίσει τη νεοφώτιστη Άλμπιον.
Εκτίμηση: 1