Στο «Ελ Τενιέντε» της Ρανκάγκουα, το ματς με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Χιλής, βρίσκοντας την Ο΄Χίγκινς στην 6η θέση με 13 βαθμούς και την κυπελλούχο Ουατσιπάτο στην 7η με 12.
Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτες ομάδες θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και αυτή που θα τερματίσει στην 3η θέση στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι τρεις που ακολουθούν στον βαθμολογικό πίνακα, δηλαδή η 4η, η 5η και η 6η στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις δύο τελευταίες, την 15η και την 16η. Τα εισιτήρια επίσης των δύο διεθνών διοργανώσεων αλλάζουν, ανάλογα το ποια ομάδα θα κατακτήσει το κύπελλο, ενώ πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και ακολούθως ο μεγαλύτερος αριθμός νικών και η καλύτερη επίθεση.
Δύο συνεχόμενες πολύ σημαντικές νίκες για την Ο΄Χίγκινς στο γήπεδο της, σε διάστημα πέντε ημερών, σε διαφορετικές διοργανώσεις, με την ομάδα της Ρανκάγκουα να επικρατεί 2-1 αρχικά της Άουνταξ Ιταλιάνο για το πρωτάθλημα, ενώ 2-0 ακολούθως σε βάρος της Μιγιονάριος, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα. Σπουδαίο πάντως για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα και το ματς που ακολουθεί με την Τετάρτη που μας έρχεται στο ιστορικό «Μορουμπί» του Σάο Πάολο με την ομώνυμη ομάδα.
Στην άλλη πλευρά, ξέσπασμα της Ουατσιπάτο φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Ουνιβερσιδάδ Κονσεπσιόν, με την κυπελλούχο Χιλής να επικρατεί 5-1, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί στο πρωτάθλημα, καθώς είχαν προηγηθεί τρεις σερί ήττες. Πιο συγκεκριμένα, 0-3 εκτός από τη Ντεπόρτες Λιμάτσε, 1-3 φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Κοκίμπο και 0-2 στην έδρα της πρωτοπόρου Κόλο Κόλο, με χαρακτηριστικό για την Ουατσιπάτο, πως δεν έχει ισοπαλία σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα, μετρώντας τέσσερα τρίποντα και ισάριθμες ήττες.
Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ο΄Χίγκινς, δύο για την Ουατσιπάτο και τέσσερις ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Τενιέντε», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).
Μονομαχία δύο ισάξιων σχεδόν ομάδων, στην οποία δεν θα μπλέξω με σημείο, επιλέγοντας ειδικό στοίχημα τερμάτων.
Εκτίμηση: Over 2,5