ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Copa Libertadores: Λιμπερτάδ – Ροζάριο Σεντράλ     

Copa Libertadores: Λιμπερτάδ – Ροζάριο Σεντράλ     
Spread the love

Στο «Τίγκο Λα Χουέρτα» της πρωτεύουσας της Παραγουάης, Ασουνσιόν, το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της φετινής διοργάνωσης, με τη Λιμπερτάδ να φιλοξενεί την Ροζάριο Σεντράλ. Λίγες ώρες αργότερα, στο άλλο ματς του 8ου ομίλου, η πρωταθλήτρια του Εκουαδόρ, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, φιλοξενεί την Ουνιβερσιδάδ Σεντράλ (Βενεζουέλα).

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στην φάση των «16» στις δύο πρώτες του κάθε γκρουπ. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση, «υποβιβάζονται» στα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα, κόντρα σε αυτές που θα είναι στην 2η στους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ενώ πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας, είναι η διαφορά τερμάτων.

Ήττα με 1-3 στην πρεμιέρα στην Βενεζουέλα από την Ουνιβερσιδάδ Σεντράλ, με τη Λιμπερτάδ με το καλημέρα με την πλάτη στον τοίχο, από την στιγμή που στον 8ο όμιλο συμμετέχουν η πρωταθλήτρια του Εκουαδόρ και δύο φορές νικήτρια του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε και η πάντα υπολογίσιμη Ροζάριο Σεντράλ. Χωρίς κάτι ουσιαστικό η Λιμπερτάδ στο 1ο ημίχρονο στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τριακοστό λεπτό. Η «απάντηση» της ήρθε στο εξηκοστό πρώτο λεπτό, με μία κοντινή κεφαλιά του Μελγκαρέχο, ενώ στην δεύτερη της ουσιαστικά αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, άγγιξε το 2-1, έχοντας λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης ένα οριζόντιο δοκάρι. Το σοκ όμως για τη Λιμπεράδ ήρθε λίγο πριν το φινάλε, όταν η Ουνιβερσιδάδ Σεντράλ πήρε το προβάδισμα με ένα πολύ τυχερό γκολ στο ογδόντα επτά, με την χαριστική βολή από τους γηπεδούχους να έρχεται από ένα πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Άξιο αναφοράς πάντως, πως δύο λεπτά πριν το πέναλτι της Ουνιβερσιδάδ Σεντράλ, η Λιμπερτάδ είχε και δεύτερο δοκάρι, σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στην άλλη πλευρά, λευκή ισοπαλία στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια του Εκουαδόρ, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, σε ένα ματς στο οποίο στο 1ο ημίχρονο υπήρχαν ευκαιρίες εκατέρωθεν και στο οποίο η Ροζάριο Σεντράλ κυριάρχησε μετά το εξήντα, όταν και απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, χωρίς όμως να καταφέρει να το εκμεταλλευτεί. Βασικός υπεύθυνος για αυτό το 0-0 και κορυφαίος του αγώνα, πραγματοποιώντας σπουδαίες επεμβάσεις και σταματώντας φυσικά την Ροζάριο Σεντράλ, ο γκολκίπερ της Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, Κιντάνα.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το δεύτερο ματς στην ιστορία των δύο ομάδων στην Ασουνσιόν, μετά το 2-0 για τη Λιμπερτάδ το 2019 και πάλι τότε στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Δεδομένο πως η Λιμπερτάδ θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να βγάλει αντίδραση για την ήττα της πρεμιέρας, με την αποστολή της όμως να μην είναι εύκολη κόντρα στην πάντα υπολογίσιμη Ροζάριο Σεντράλ του αγέραστου, 38χρονου Άνχελ Ντι Μαρία. Δεν θα μπλέξω με σημείο, επιλέγοντας ειδικό στοίχημα τερμάτων.

Εκτίμηση:  G/G

 

 

(Visited 729 times, 8 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x