ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Copa Libertadores: Φλουμινένσε – Λα Γκουάιρα     

Copa Libertadores: Φλουμινένσε – Λα Γκουάιρα     
Spread the love

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση ανάμεσα στην Φλουμινένσε και τη «μικρή» Λα Γκουάιρα από την Βενεζουέλα στο θρυλικό «Μαρακανά», στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου της φετινής διοργάνωσης.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στην φάση των «16» στις νικήτριες αλλά και σε αυτές που θα τερματίσουν στην 2η θέση. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 3η θέση, «υποβιβάζονται» στα πλέι οφ του Κόπα Σουνταμερικάνα και θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις δεύτερες των οκτώ ομίλων. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ των ομάδων ματς και στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση. Στην 1η θέση του 3ου ομίλου η Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια με 13 βαθμούς, στην 2η με 5, υπερτερώντας της ισόβαθμης Φλουμινένσε, η Μπολίβαρ, ενώ στην 4η με τρεις η Λα Γκουάιρα.

Πικρή γεύση για την Φλουμινένσε, παρά το 2-1 της προτελευταίας αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Μπολίβαρ, καθώς δεν κατάφερε να καλύψει το 0-2 της πρώτης μονομαχίας τους στον όμιλο στην Βολιβία και τώρα η ομάδα του Ρίο… τρέχει και δεν φτάνει. Με νίκη διατηρεί την 3η θέση, περιμένοντας ταυτόχρονα «δώρο» της αδιάφορης Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια για να «κλέψει» την 2η από τη Μπολίβαρ, ενώ με ισοπαλία  θέλει μόνο ήττα των Βολιβιανών. Με ήττα ντροπής επίσης από την σημερινή της αντίπαλο, θα βρεθεί στην 4η θέση. Εντός συνόρων, στην 3η θέση του Μπραζιλεϊράο και στο -8 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Παλμέιρας, μετά το πρόσφατο 0-1 στην έδρα της Μιρασόλ.

Στην αντίπερα όχθη, φιλότιμη και αξιοπρεπής η παρουσία της «μικρής» Λα Γκουάιρα, με την ομάδα της Βενεζουέλας να μην έχει μεν νίκη ακόμα στον όμιλο, αλλά να παραμένει ακόμα στην διεκδίκηση ακόμα και της πρόκρισης. Με νίκη έκπληξη στο «Μαρακανά» και ήττα της Μπολίβαρ τερματίζει στην 2η θέση, ενώ με επικράτηση των Βολιβιανών στην 3η, την στιγμή που οι ειδικοί του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής εκτιμούσαν πως θα είναι ο σάκος του μποξ στον συγκεκριμένο όμιλο.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Φλουμινένσε, σε ισάριθμα ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Βενεζουέλας. Δύο ήττες για τη Λα Γκουάιρα, το 0-4 του 2021 στο Μπέλο Οριζόντε από την Ατλέτικο Μινέιρο και το 0-3 του 2022 από την Σεαρά, στις ισάριθμες επισκέψεις της στο παρελθόν στην Βραζιλία.

Φαβορί η Φλουμινένσε, εκτιμώντας πως θα προσπαθήσει να «καθαρίσει» νωρίς για να περιμένει μετά τα ευχάριστα νέα από την Βολιβία, επιλέγοντας ειδικό στοίχημα τερμάτων για κάτι ελκυστικό.

Εκτίμηση:  Over 3,5

(Visited 694 times, 5 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x