Τελευταίο φιλικό προετοιμασίας στο “Ριαθόρ” της Κορούνια προτού αναχωρήσει για την Αμερική για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία που θεωρείται και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπελλου 2026…
Η Ισπανία είναι στον 8ο όμιλο στην τελική φάση του μουντιάλ μαζί με Πράσινο Ακρωτήρι, Σαουδική Αραβία και Ουρουγουάη (με τη σειρά που θα τις αντιμετωπίσει) και εξυπακούεται πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά η οποία λογικά θα παιχτεί την 3η αγωνιστική με τους Ουρουγουανούς. Τελευταιο ματς πριν την τελική φάση θα ειναι με το Περού στην Πουέμπλα (Μεξικο)
Η “φούρια ροχα” θεωρείται ως ένα απο τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του ίδιου του τροπαίου, για την ακρίβεια οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες την τοποθετούν ως πρώτο φαβορί μεταξύ άλλων και λόγω της …ιδιότητάς της ως πρωταθλήτρια Ευρώπης το καλοκαιρι του 2024
Επιπλέον τον Ιούνιο του 2025 η ομάδα του Λουις Ντε Λα Φουέντε έφτασε πολύ κοντά και στο Nations League αλλά έχασε στα πέναλτι από την Πορτογαλία. Αν νικούσε εκείνο το ματς θα κατακτούσε για τρίτο σερι καλοκαιρι μεγάλο διεθνή τίτλο καθώς είχε πάρει το UEFA Nations League και το 2023!
Στην τελική φάση του μουντιάλ προκριθηκε με χαρακτηριστική άνεση ως πρώτο του 5ου ομιλου πανω απο Τουρκια, Βουλγαρια και Γεωργία με απολογισμο 5-1-0. Μάλιστα πριν το 2-2 την τελευταία αγωνιστικη κοντρα στην Τουρκια στη Σεβίλλη, μετρούσε πεντε σερι νικες χωρις να δεχτει γκολ!
Η αποστολη για το παγκοσμιο κυπελλο για την φορά στην ιστορια της ‘‘ φουρια ροχα‘‘ δεν θα εχει παικτης της Ρεάλ Μαδριτης!
Για το αποψινο ματς δεν ειναι διαθεσιμοι οι Γιαμαλ , Νικο Ουίλιαμς (ανέτοιμοι) Ραγια, Θουμπιμενι και Φαμπιανο Ρουιθ με την ενωσματωση των τριών τελευταίων να αργει …λογω τελικου Champions League!
Από την άλλη μεριά το Ιρακ του Αυστραλού προπονητή Γκρέιαμ Άρνολντ, πέρασε στην τελική φάση του μουντιάλ μετά απο 40 χρονια! Η προκριση ηρθε με τη νίκη 2-1 επί της Βολιβίας στον τελικό των διηπειρωτικων πλέι οφ με τα γκολ των Αλ Χαμαντι και Αϊμαν Χουσεϊν κι ενω στο ενδιάμεσο ειχε δεχτει την ισοφάριση.
Στην τελική φάση θα παιξει στον 9ο ομιλο και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Νορβηγία, Γαλλία και Σενεγάλη. Την προσεχή Τρίτη στο Ιλινόις θα έχει τη δική της ….πρόβα τζενεράλε παίζοντας με τη Βενεζουέλα.
Πριν απο λιγες ημερες σε ενα απο τα τελευταια φιλικα προετοιμασιας ενοψει μουντιαλ νικησε με 1-0 την Ανδρορα σε ματς που έγινε στη Χιρόνα με το νινητήριο γκολ του Αλι Γιουσιφ που αγωνιζεται στην Ιρακινή Αλ Ταλαμπα. Πληρη αποστολη εχει αποψε ο Γκρέιαμ.
Στατιστικα:
7/8 N/G στο τελευταιο διαστημα η Ισπανια
10/12 Over 2.5 στα προηγουμενα 12 ματς οι Ισπανοι
3 / 4 Under 2.5 στην προσφατη τετραδα αγωνων του Ιρακ.
Μονο σε ενα από τα συνολικα τέσσερα ματς που έχουν δωσει σε Ισπανικο έδαφος έχουν σκοραρει οι Ιρακινοί…
Πιθανές συνθέσεις:
Ισπανια: Σιμον – Πορο, Λαπορτ, Κουμπαρσί, Κουκουρέγια – Γκαβι, Ροντρο, Πέδρι – Πίνο, Οϊαρθαμπαλ, Φ.Τορες
Ιρακ: Μπασίλ – Χουσεϊμ. Χασεμ, Σουλακα, Ντόσκι – Φαρζι, Αλ Αμαρι, Αλι Γιασιμ, Ικμπαλ – Αϊμεν, Μοχαντ Αλί
ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 & Over 2.5