Στο «Lincoln Financial Field» η Κροατία κοντράρεται με την Γκάνα . Η Hrvatska έχει τρεις βαθμούς από τη νίκη επί του Παναμά, ενώ οι Black stars ,τέσσερις, μετά την ισοπαλία με την Αγγλία και τη νίκη επί του Παναμά.
Στη 201η συμμετοχή του Μόντριτς με το εθνόσημο, η ομάδα του Ντάλιτς θέλει τη νίκη για να “κλειδώσει” τη δεύτερη θέση και να περάσει πίσω από τους Αγγλους που λογικά θα περάσουν πάνω απο τον Παναμά.
Μετά το 4-2 από την Αγγλία, οι Κροάτες ήταν αρκετά επιθετικοί, αλλά τελικά η επιβεβαίωση της ανωτερότητας τους ήρθε με ένα γκολ ,απο τον Μπούντιμιρ στο 54.
Η ισοπαλία δεν θα είναι αρκετή για την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, καθώς θα εξακολουθήσει να βρίσκεται πίσω από τη Γκάνα.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Κροάτες με τον έμπειρο κοουτς να αναμένεται να κάνει μία αλλαγή με τον Μπούντιμιρ αντί του Μούσα στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη, η Γκάνα, μπορεί να χρειάστηκε το γκολ του Γιρένκι στο 95 για να κάμψει την αντίσταση του Παναμά, αλλά η ισοπαλία με την Αγγλία ήταν κάτι παραπάνω απο θετική για τους Black stars των οποίων η τακτική ήταν εξαιρετική και η κατοχή του 78,8 των Αγγλων πήγε περίπατο.Για να μην πούε ότι αδικήθηκαν από την απόφαση της διαιτησίας να μην δοθεί πέναλτι στην φάση του Κόνσα με τον Αγιού . Με ισοπαλία είναι σίγουρα δεύτερη.Αγωνιστικά, ο βασικός κίπερ Ζίγκι παραμένει εκτός ,αλλά οι Γκανέζοι έβγαλαν λαγό απο το καπέλο με τον Ασάρε που ήταν κομβικός στο 0-0 με την Αγγλία.
Πιθανή αρχική ενδεκάδα της Κροατίας:
Λιβακόβιτς, Στάνισιτς, Πόνγκρασιτς, Σούταλο, Γκουάρντιολ, Κόβασιτς, Μόντριτς, Μπατουρίνα, Πάσαλιτς, Πέρισιτς, Μπούντιμιρ
Πιθανή αρχική ενδεκάδα της Γκάνας:
Ασάρε, Σενάγια, Αντζετέι, Οπόκου, Μενσά, Γιρένκι, Παρτέι, Σίμπο, Γουίλιαμς, Αγιού, Σεμένιο
Προϊστορία: Δεν υπάρχει
Στατιστικά:
- Ο Μάρτιν Μπατουρίνα είχε έξι ντρίμπλες και κέρδισε επτά φάουλ εναντίον του Παναμά και έγινε ο πρώτος παίκτης που κατέγραψε αυτά τα συνολικά σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα το 1982.
- Σε δύο ματς η Γκάνα δεν έχει κάνει ούτε ένα σούτ στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων ποου έχει δώσει.
- Τέσσερα σερί under η Γκάνα
- Τρία στα πέντε over 2.5 η Κροατία
Εκτίμηση: Δεν με πείθει η Κροατία, την ώρα που η Γκάνα έχει τρομερή τακτική.
ΠΡΟΤΑΣΗ : Μπατούρινα δύο γκολ στην εστία, τέσσερις αποκρούσεις Ασάρε,Νo goal