ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τελικός κυπέλλου Χιλής: Ουνιόν Εσπανιόλα – Μαγκαγιανές

Τελικός κυπέλλου Χιλής: Ουνιόν Εσπανιόλα – Μαγκαγιανές
Spread the love

Στο ουδέτερο «Ελ Τενιέντε» της Ρανκάγουα, την έδρα της Ο΄Χίγκινς, ο τελικός του κυπέλλου Χιλής ανάμεσα στην Ουνιόν Εσπανιόλα και τη Μαγκαγιανές, στον οποίο σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Άξιο αναφοράς επίσης, πως η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο, θα βρεθεί και στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ θα αντιμετωπίσει και στον τελικό του Σούπερ Καπ της Χιλής την πρωταθλήτρια Κόλο Κόλο.

Πρόκριση σε βάρος της συμπολίτισσας Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (1-0, 0-0), για την Ουνιόν Εσπανιόλα, με την κατάκτηση του κυπέλλου να σώζει ουσιαστικά τα προσχήματα, για τη μετριότατη εικόνα της και την 11η θέση στο πρωτάθλημα. Επτά φορές πρωταθλήτρια Χιλής, με πιο πρόσφατη το 2013, ενώ τρεις φορές κυπελλούχος, το 1989, το 1992 και το 1993, στις ισάριθμες φορές που βρέθηκε στον τελικό, σε βάρος των Κατόλικα, Κόλο Κόλο και Κομπρελόα αντίστοιχα. Στην άλλη πλευρά, ονειρική αναμφίβολα η φετινή χρονιά για τη Μαγκαγιανές, καθώς πέρα της παρουσία της στον τελικό του κυπέλλου, κατέκτησε και την 1η θέση στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και φυσικά την άνοδο. Πρόκριση σε βάρος της Ουατσιπάτο (1-1, 1-0) στα ημιτελικά, με την φετινή να είναι η δεύτερη παρουσία της σε τελικό κυπέλλου μετά την ήττα της το 2011 από την Κατόλικα, ενώ τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Χιλής, τη μακρινή δεκαετία του 30, το 1934, το 1935, το 1936 και το 1938.

Προϊστορία: Η πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα, σημειώνοντας πάντως, πως έχουν βρεθεί αντιμέτωπες τρεις φορές από το 2012 μέχρι και σήμερα σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες στο κύπελλο, με την Ουνιόν Εσπανιόλα να πανηγυρίζει ισάριθμες φορές την πρόκριση. Πρώτη εξ αυτών στον 1ο γύρο του 2012, με 2-2 στην έδρα της Μαγκαγιανές και 4-0 για την Ουνιόν Εσπανιόλα στον επαναληπτικό στο «Σάντα Λάουρα». Δεύτερη και πάλι για τον 1ο γύρο, το 2016, με την Ουνιόν Εσπανιόλα να επικρατεί 2-1 αρχικά στην έδρα της αντιπάλου της, αλλά να πανηγυρίζει στον επαναληπτικό στο γήπεδο της την πρόκριση στα πέναλτι, καθώς ηττήθηκε 0-1 και τρίτη και πιο πρόσφατη πέρσι όπου πέτυχε δύο νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) σε βάρος της Μαγκαγιανές στην φάση των «16».

Λεπτές οι ισορροπίες, με την Ουνιόν Εσπανιόλα να ψάχνει την εξιλέωση μέσω του κυπέλλου, έχοντας απέναντι όμως μια «πεινασμένη» για μία ακόμα επιτυχία Μαγκανιανές, μετά την παρουσία της στον τελικό και κυρίως την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και φυσικά της ανόδου.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.088 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x