Μουντιάλ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022 : Αργεντινή- Μεξικό ( 3ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022 :  Αργεντινή- Μεξικό ( 3ος όμιλος)
Spread the love

H Αργεντινή από το 2019 όταν είχε χάσει από την Βραζιλία στο Κόπα Αμέρικα είχε ξεκινήσει και έτρεχε ένα εθνικό ρεκόρ 36 αγώνων ούσα εντωμεταξύ και πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής οπότε μοιραία συγκαταλεγόταν πριν την έναρξη του Μουντιάλ ως ένα από τα δυο -τρία πιο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ωστόσο η αναπάντεχη ήττα και μάλιστα με ανατροπή από την Σαουδική Αραβία με 1-2 άλλαξε τα δεδομένα και τώρα ο Μέσι και η παρέα του θα πρέπει να βγάλουν χαρακτήρα στο γήπεδο για να αποδείξουν πως άδικα τους αμφισβητεί πλέον ο μισός ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Η πίεση στον Σκαλόνι και στους παίκτες είναι ακόμη μεγαλύτερη από ότι πριν την έναρξη του Μουντιάλ αφού το γεγονός πως το τελευταίο τους τρόπαιο είχε έλθει το 1986 στα γήπεδα του Μεξικό με τον αείμνηστο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι ήδη “βαρύ” στις πλάτες τους και όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί με ανυπομονησία να δει εάν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο σεισμικό σοκ της ήττας τους από τους Σαουδάραβες.

Ένα από τα μαζεμένα 0-0 που έχουμε δει στην εκκίνηση αυτού του τουρνουά το έφεραν οι Μεξικανοί απέναντι στην Πολωνία.

Πρωταγωνιστής ήταν ο βετεράνος τερματοφύλακας Οτσόα που απέκρουσε πέναλτι του Λεβαντόφσκι και έτσι χάρισε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Το Μεξικό έφτασε για τελευταία φορά σε προημιτελικά το 1986 στο Μουντιάλ που θριάμβευσε ο Μαραντόνα και διοργάνωσαν οι ίδιοι αφού στην 8η συνεχόμενη συμμετοχή τους σε τελική φάση έχουν ήδη αποκλειστεί από την φάση των ομίλων στις προηγούμενες εφτά.

Προϊστορία: Η Αργεντινή έχει κερδίσει στα 6/7 πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις το Μεξικό. Μάλιστα σε όλες αυτές τις φορές το έχει πετύχει από το ημίχρονο.

* Βλέπω αντίδραση από την Αργεντινή και να κερδίζει εύκολα ή δύσκολα το Μεξικό.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

(Visited 754 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x