ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μεντεγίν – Μαγκαγιανές  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Μεντεγίν – Μαγκαγιανές  
Spread the love

Η δεύτερη μονομαχία ανάμεσα στη Μεντεγίν και την κυπελλούχο Χιλής, Μαγκαγιανές, την φορά αυτή στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», για τον 3ο προκριματικό γύρο του Λιμπερταδόρες, με τις δύο αντιπάλους να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το δραματικό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-1 στην πρώτη τους κόντρα στην Ρανκάγκουα.

Να σημειωθεί, πως στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα βρεθεί στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες και αυτή που θα αποκλειστεί, θα «υποβιβαστεί» σε αυτούς του Σουνταμερικάνα. Ανώτερη, με σημαντικές ευκαιρίες και ένα δοκάρι η Μεντεγίν στο ματς στην Χιλή, ανοίγοντας το σκορ στο εβδομήντα. Αδικαιολόγητη πάντως η καθίζηση της στο τελευταίο δεκάλεπτο, πιστεύοντας ίσως πως οι γηπεδούχοι δε μπορούν να αντιδράσουν, με την κυπελλούχο Χιλής να την «τιμωρεί» στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με την κοντινή κεφαλιά του Ζαπάτα.

Ονειρική η περσινή χρονιά για τη Μαγκαγιανές, καθώς όχι μόνο κατάφερε να πανηγυρίσει την άνοδο, αλλά όντας ομάδα ακόμα της 2ης κατηγορίας κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο, καθώς επικράτησε στον τελικό στην διαδικασία των πέναλτι της Ουνιόν Εσπανιόλα. Έκπληξη επίσης και στον τελικό του Σούπερ Καπ, εκεί όπου στην διαδικασία των πέναλτι πανηγύρισε το τρόπαιο σε βάρος της πρωταθλήτριας Κόλο Κόλο, ενώ επιτυχία σίγουρα οι δύο νίκες στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες σε βάρος της Όλγουεϊς Ρέντι, το 3-0 στην Χιλή και το 3-1 στον επαναληπτικό στην Βολιβία. Στην αντίπερα όχθη, ήττα στον τελικό των πλέι οφ του περσινού Κλαουσούρα στην διαδικασία των πέναλτι από την Περέιρα για τη Μεντεγίν, ενώ αρκετό ζόρι στον προηγούμενο γύρο με την Ελ Νασιονάλ. Πιο συγκεκριμένα, 2-2 στην πρώτη μονομαχία τους στο Εκουαδόρ, ισοφαρίζοντας τρία λεπτά πριν το φινάλε, ενώ 2-1 στον επαναληπτικό στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-0 το 2003 για τη Μεντεγίν σε βάρος της Κόλο Κόλο, ενώ 1-1 το 2019 με την Παλεστίνο, στα δύο εντός έδρας ματς της ιστορίας της με ομάδες της Χιλής, ενώ «παρθενική» επίσκεψη για τη Μαγκαγιανές στην Κολομβία.

Φαβορί στο σετ των τιμών, τόσο λόγω της εικόνας του πρώτου ματς όσο και του παράγοντα έδρα η Μεντεγίν. Παρ’ όλα αυτά, χαμηλό το 1.40, κρατώντας επιφυλακτική στάση με ειδικό στοίχημα τερμάτων, από την στιγμή μάλιστα που η κυπελλούχος Χιλής παίζει ανοιχτά και έχει άγνοια κινδύνου.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 918 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x