ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Σάντα Φε – Τσικό  

Κολομβία: Σάντα Φε – Τσικό  
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ελ Καμπίν», καθώς η Σάντα Φε θα προσπαθήσει να βγάλει σημάδια αντίδρασης, μετά την ήττα στο ντέρμπι μίσους από την συμπολίτισσα Μιγιονάριος, την στιγμή πάντως που η Τσικό θα κυνηγήσει μία ακόμα έκπληξη στην κανονική διάρκεια του φετινού Απερτούρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Τυπικά γηπεδούχος η Σάντα Φε στο ντέρμπι μίσους της περασμένης εβδομάδας με την συμπολίτισσα Μιγιονάριος, καθώς το «Ελ Καμπίν» αποτελεί κοινή έδρα, στο οποίο η ήττα της με 1-2 έβαλε τέλος σε ένα θετικό σερί σε όλες τις διοργανώσεις. Στην 9η θέση πλέον και στο -1 από την πρώτη οκτάδα, έχοντας προηγηθεί στο πρωτάθλημα, το εντός 2-0 σε βάρος της Αμέρικα Κάλι, το 1-1 στη Μπαρανκίγια με την τοπική Τζούνιορ και το 3-0 φιλοξενώντας την Αμέρικα Κάλι. Εκτός συνόρων, επικράτηση με 2-1 στο ουδέτερο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν στο νοκ άουτ «εμφύλιο» της Κολομβίας με την Ριονέγκρο και πρόκριση στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, εκεί όπου έχει πρεμιέρα μεσοβδόμαδα στην Βραζιλία με την Γκοϊάς.

Στην άλλη πλευρά, η ευχάριστη έκπληξη, χωρίς αμφιβολία, της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα η Τσικό, καθώς η νεοφώτιστη ομάδα από την Τούνχα ενώ ξεκίνησε με στόχο την παραμονή, βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αήττητο τεσσάρων αγωνιστών για την Τσικό, με 2-0 αρχικά στο «Ιντεπεντένσια» της Τούνχα σε βάρος της Μεντεγίν, 1-0 ακολούθως στην έδρα της Ενβιγκάδο, ενώ τέσσερις βαθμοί στην συνέχεια στις δύο συνεχόμενες μονομαχίες της με τη Λα Εκιδάδ. Πιο συγκεκριμένα, 2-2 στη Μπογκοτά, «πληρώνοντας», ενώ προηγήθηκε στο πρώτο ημίωρο 2-0, την αποβολή του στόπερ Μοσκέρα στο τριακοστό έβδομο λεπτό, ενώ 3-1 μεσοβδόμαδα στην Τούνχα.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Σάντα Φε και δύο ισοπαλίες, σε οκτώ ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Τσικό, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί όταν ακολουθεί ματς, ειδικά πρεμιέρας, σε φάση ομίλων Κόπα Λιμπερταδόρες ή Σουνταμερικάνα, καθώς οποιαδήποτε ομάδα, όχι μόνο η Σάντα Φε, θα θέλει να μπει δυνατά και να αποκτήσει με το καλημέρα ένα μικρό πλεονέκτημα. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της Μπογκοτά έχει βάθος, ενώ δεν θα θέλει να χάσει την επαφή της με την πρώτη οκτάδα και τα πλέι οφ. Επιπλέον εκτίμηση, πως όσο καλή ψυχολογία και ενθουσιασμός υπάρχει στην Τσικό, θα έρθει και η «κοιλιά», ενώ δεν είναι εύκολη και η αποστολή της σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Κολομβίας.

Εκτίμηση:  1

(Visited 931 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x