Σε ρόλο φαβορί η Ρίβερ Πλέιτ, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, φιλοξενώντας την Χιμνάσια Λα Πλάτα, με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει εκ νέου στο +4 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Σαν Λορέντζο.
Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτες ομάδες θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης η νικήτρια του κυπέλλου και αυτή της Κόπα Ντε Λα Λίγκα, ενώ στο Σουνταμερικάνα οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 4η ως και την 9η θέση. Η τελευταία ομάδα επίσης του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος γνωρίζει τον υποβιβασμό, όπως και οι δύο που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας.
Επιβλητικό 3-0 την Κυριακή που μας πέρασε στην έδρα της Ουρακάν, με το οποίο η Ρίβερ Πλέιτ όχι μόνο διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά άφησε πίσω της ταυτόχρονα, το 1-3 που είχε προηγηθεί στην Βολιβία από την Δε Στρόνγκεστ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πολύ δυνατό ξεκίνημα για την Ρίβερ Πλέιτ στο ματς με την Ουρακάν, έχοντας πρωταγωνιστή τον διεθνή με την εθνική Βενεζουέλας επιθετικό Ροντόν, ο οποίος άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο δέκα και ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0 στο δέκατο έβδομο λεπτό. Ένα προβάδισμα που έβαλε ουσιαστικά με το καλημέρα το νερό στο αυλάκι, με την Ρίβερ Πλέιτ να αποτελειώνει την αντίπαλο της, η οποία μάλιστα έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, με νέο πέναλτι, την φορά αυτή από τον Μπάρκο στο εξήντα.
Στην άλλη πλευρά, σπουδαίο 3-1 την προηγούμενη αγωνιστική για την Χιμνάσια, από την στιγμή που φιλοξενούσε στη Λα Πλάτα την αρκετά δυνατή και ερχόμενη από νίκη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, Ράσινγκ. Με αρκετό άγχος πάντως το αποτέλεσμα αυτό, παρά το γεγονός πως βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα και προβάδισμα δύο τερμάτων στο πενήντα οκτώ, καθώς η Ράσινγκ όχι μόνο μείωσε στο εξήντα επτά, αλλά είχε στην συνέχεια σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Η λύτρωση όμως για την Χιμνάσια με τον Σολδάνο σε μία αντεπίθεση στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν φυσικά η ομάδα της Λα Πλάτα βρήκε χώρους καθώς η Ράσινγκ ρίσκαρε και ήταν πίσω «γυμνή».
Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ρίβερ Πλέιτ, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Χιμνάσια. Τελευταία νίκη της ομάδας της Λα Πλάτα στο «Μονουμεντάλ», το 3-1 του 2005.
Πολύ χαμηλή η τιμή που συνοδεύει την Ρίβερ Πλέιτ, επιλέγοντας ειδικό στοίχημα τερμάτων, για κάτι πιο ελκυστικό.
Εκτίμηση: Over 2,5