Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Πολιντεπορτίβο Σουρ», με την Ενβιγκάδο να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στο -1 από την πρώτη οκτάδα, την στιγμή που η ουραγός στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, νεοφώτιστη Ατλέτικο Ουίλα, δίνει μάχη επιβίωσης.
Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης οκτάδας του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα θα συνεχίσουν στα πλέι οφ, εκεί όπου θα σχηματίσουν δύο ομίλους των τεσσάρων. Οι νικήτριες αυτών, θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε διπλό τελικό.
Δύο λευκές ισοπαλίες για την Ενβιγκάδο, στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την πρώτη εξ αυτών στο «Πολιντεπορτίβο Σουρ» κόντρα στη «μεγάλη» Ατλέτικο Νασιονάλ να της αφήνει μια πικρή γεύση, καθώς είχε χαμένο πέναλτι εννέα λεπτά πριν το φινάλε. Ευχαριστημένη πάντως την περασμένη εβδομάδα από τη μοιρασιά των βαθμών στο ματς στην έδρα της πρωταθλήτριας Ντεπορτίβο Περέιρα, στο οποίο απείλησε μόνο με δύο μακρινά σουτ και στο οποίο η αντίπαλος της είχε περισσότερες ευκαιρίες και τρία δοκάρια. Με νίκη όπως προαναφέρθηκε στο σημερινό ματς, θα βρεθεί στο -1 από την πρώτη οκτάδα και την 8η στον βαθμολογικό πίνακα Σάντα Φε.
Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενες ήττες στο Απερτούρα για την Ατλέτικο Ουίλα, με το 1-2 αρχικά στην έδρα της Λα Εκιδάδ και το 2-3 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Μεντεγίν, να την διατηρούν στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Οδυνηρό μάλιστα το 2-3 από τη Μεντεγίν, καθώς είδε την αντίπαλο της να βρίσκει δίχτυα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα, μπροστά στο σκορ η Ατλέτικο Ουίλα στο τρίτο μόλις λεπτό, δύο τέρματα για τη Μεντεγίν στο είκοσι επτά και το σαράντα πέντε, ενώ το 2-2 στο πενήντα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εσκόρσια. Άξιο αναφοράς, πως η Ατλέτικο Ουίλα είναι η μοναδική ομάδα στο Απερτούρα που δεν έχει ακόμα ισοπαλία μακριά από το γήπεδο της και αυτή όμως που έχει και τις περισσότερες ήττες, με ρεκόρ 1-0-7 σε οκτώ συνολικά ματς.
Προϊστορία: Δύο νίκες για την Ενβιγκάδο, τρεις για την Ατλέτικο Ουίλα και ισάριθμες ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πολιντεπορτίβο Σουρ».
Εκτίμηση μου, πως η Ενβιγκάδο μπορεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να φτάσει, εύκολα ή δύσκολά, στο τρίποντο, από την στιγμή που φιλοξενεί την Ατλέτικο Ουίλα, η οποία όχι μόνο έχει μεγάλη πίεση, αλλά χάνει ταυτόχρονα και αρκετή από την δύναμη της μακριά από το γήπεδο της.
Εκτίμηση: 1