ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ημιτελικός Nations League: Ολλανδία- Κροατία

Ημιτελικός Nations League: Ολλανδία- Κροατία
Spread the love

H Ολλανδία φιλοξενεί την Κροατία στο Ρότερνταμ με έπαθλο στον νικητή το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης περιμένοντας την επόμενη ημέρα την Ισπανία ή την Ιταλία που θα αναμετρηθούν στον έτερο ημιτελικό.

Οι Οράνιε πήραν την πρωτιά στον 4ο όμιλο της 1ης κατηγορίας για να περάσουν στο Final Four που διοργανώνουν στην χώρα τους με απολογισμό 5 νίκες και μια ισοπαλία μαζεύοντας 16 βαθμούς και αφήνοντας πολύ πίσω το 2ο Βέλγιο στο -6.

Καμία άλλη εθνική ομάδα δεν κατάφερε να μαζέψει περισσότερους βαθμούς στην Α΄ κατηγορία ενώ και τα 14 γκολ που είχαν ενεργητικό ήταν η κορυφαία επίδοση στην επίθεση.

Για τα προκριματικά του Euro2024 παίζουν στον 2ο προκριματικό μαζί με την εθνική μας ομάδα και στην πρεμιέρα τους γνώρισαν την συντριβή από την Γαλλία ενώ για την 2η αγωνιστική επικράτησαν εύκολα του Γιβραλτάρ με 3-0 με τον Άκε να σημειώνει δυο γκολ και τον Ντεπάι άλλο ένα.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως από τα εννέα εντός έδρας παιχνίδια στην εν λόγω διοργάνωση η Ολλανδία έχει χάσει μόλις το ένα , από την Ιταλία με 1-0 τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά όπως προείπα είτε οι Ατζούρι είτε οι “Φούριας Ρόχας” θα είναι η αντίπαλος της στον τελικό.

Οι Κροάτες έφυγαν πανάξια με το χάλκινο μετάλλιο στον λαιμό τους στο πρόσφατο Μουντιάλ στο Κατάρ ενώ 4,5 χρόνια νωρίτερα στην Ρωσία ήταν φιναλίστ.

Καθόλου άσχημα για την ομάδα του Ντάλιτς η οποία και στην παρούσα διοργάνωση τερμάτισε στην κορυφή του 1ου ομίλου με 13 βαθμούς που μεταφράζονται σε 4-1-1.

Άφησε πίσω της την Δανία στην 2η θέση και την απογοητευτική Γαλλία στην 3η με μόλις συγκομιδή 5 πόντων.

Στον προκριματικό όμιλο οδηγεί την κούρσα της βαθμολογία στον 4ο με ρεκόρ: 1-1-0 υπερτερώντας στην ισοβαθμία της Ουαλίας που έχει την ίδια συγκομιδή αλλά έχει σκοράρει ένα ματς λιγότερο.

Για την ακρίβεια έφερε 1-1 με την Ουαλία εντός έδρας στην πρεμιέρα και επικράτησε με 2-0 της Τουρκίας εκτός χάρη σε δυο τέρματα από τον Ματέο Κόβασιτς. Μάλιστα σε αυτό το ματς κράτησαν μηδέν παθητικό για 1η φορά μετά την φάση των ομίλων στο Κατάρ ενώ επίσης αξίζει να αναφερθεί πως στο Nations League αριθμεί 3/3 νίκες μακριά από την έδρα της.

Προϊστορία: Οι δυο αυτές εθνικές ομάδες συναντιούνται για 3η φορά στην ιστορία τους. Η πρώτη ήταν το 1998 για το Μουντιάλ στην Γαλλία όπου η Κροατία επικράτησε με 2-1 με σκόρερ τότε τους: Σούκερ- Προσινέτκσι και κατέκτησε την 3η θέση ενώ η πιο πρόσφατη το 2008 με την Ολλανδία να κερδίζει με 3-0 σε φιλικό αγώνα.

* Χωρίς Ντεπάι – Ντε Λίχτ αλλά πάντα πολύ ανταγωνιστικοί εντός έδρας απέναντι στους Κροάτες από τους οποίους θα λείψει ο Γκβάρντιολ και ο Λιβάγια αλλά ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει επίπεδο. Αγοράζω το Over 2,5 ή Goal σε απόδοση 1,70. Τίμιο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5 ή Goal

(Visited 623 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x