Η 2η αγωνιστική του ενδιάμεσου πρωταθλήματος ή του Torneo Intermedio αν προτιμάτε, της μικρής σε διάρκεια λίγκας που διεξάγεται ενδιάμεσα του Απερτούρα και του Κλαουσούρα, με το πρώτο χρονικά ματς στο «Πάρκε Οσβάλντο Ρομπέρτο» του Μοντεβιδέο ανάμεσα στην Ράσινγκ Μοντεβιδέο και την Πλάσα Κολόνια.
Δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα, με τις νικήτριες αυτών να αναμετρώνται στην συνέχεια στον τελικό. Οι δύο φιναλίστ επίσης θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ η νικήτρια θέση στον τελικό του Σούπερ Καπ.
Στην 14η θέση του Απερτούρα η Ράσινγκ Μοντεβιδέο, έχοντας πλάτη μόνο τη Μπόστον Ρίβερ και την ουραγό Φένιξ, ενώ σε μεγάλες περιπέτειες γενικότερα, καθώς είναι τελευταία στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού. Ήττα με 2-3 επίσης στην πρεμιέρα του Torneo Intermedio στην έδρα της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, σε ένα ματς στο οποίο μείωσε προσωρινά σε ένα 1-2 στο εβδομήντα τέσσερα, αλλά το τρίτο τέρμα της αντιπάλου της στο ογδόντα την έριξε ουσιαστικά στο καναβάτσο. Το 2-3 στο ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό από ένα εντός περιοχής διαγώνιο σουτ του Περέιρα, με την Ράσινγκ Μοντεβιδέο όμως χωρίς τίποτα αξιόλογο στην συνέχεια μέχρι το φινάλε.
Στον αντίποδα, στην 12η θέση του Απερτούρα η Πλάσα Κολόνια και σε απόσταση ενός μόλις βαθμού από την σημερινή της αντίπαλο, με τη μεταξύ τους μονομαχία να έχει ουσιαστικά χαρακτήρα ντέρμπι παραμονής, από την στιγμή που βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού. Οδυνηρό μάλιστα το 3-3 της πρεμιέρας του Torneo Intermedio φιλοξενώντας την Σέρο Λάργκο, καθώς η Πλάσα Κολόνια ήταν 3-1 μπροστά στο σκορ στο ενενήντα, αλλά κατάφερε να πάρει μόνο ένα βαθμό, καθώς δέχθηκε δύο τέρματα στις καθυστερήσεις.
Προϊστορία: Μία νίκη για την Ράσινγκ Μοντεβιδέο, μία και για την Πλάσα Κολόνια και τρεις ισοπαλίες, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πάρκε Οσβάλντο Ρομπέρτο».
Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για ντέρμπι παραμονής των απρόβλεπτων και σχεδόν ισάξιων Ράσινγκ Μοντεβιδέο και Πλάσα Κολόνια.
Εκτίμηση: G/G