ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ενβιγκάδο – Αμέρικα Κάλι       

Κολομβία: Ενβιγκάδο – Αμέρικα Κάλι       
Spread the love

Με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον το ματς στο «Πολιντεπορτίβο Σουρ», με την ουραγό του Κλαουσούρα, Ενβιγκάδο, να έχει μπλέξει σε περιπέτειες στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, την στιγμή πάντως που με τρίποντο η Αμέρικα Κάλι θα εδραιωθεί στην πρώτη οκτάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Κλαουσούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Πέντε συνεχόμενες ήττες, μετά και το 0-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Ιντεπεντένσια» της Τούνχα από την τοπική Τσικό και μοναδική ομάδα που δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα τρίποντο σε οκτώ ματς στο πρωτάθλημα η Ενβιγκάδο (0-2-6), με απόλυτα λογικό το ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση του Κλαουσούρα. Μεγαλύτερος πονοκέφαλος πάντως η ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, όπου βρίσκεται χαμηλά, λίγο πιο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και έχει μπλέξει φυσικά σε περιπέτειες.

Στην άλλη πλευρά, σπουδαίο 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Αλιάνσα Πετρολέρα, με το οποίο η Αμέρικα Κάλι όχι μόνο βρέθηκε στην 6η θέση και την πρώτη οκτάδα, αλλά πανηγύρισε ταυτόχρονα το πρώτο της «διπλό» στο φετινό Κλαουσούρα. Προβάδισμα δύο τερμάτων για την Αμέρικα στο συγκεκριμένο ματς στο τριάντα επτά, με την Αλιάνσα Πετρολέρα όμως όχι μόνο να μειώνει στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄), αλλά να ισοφαρίζει στο πεντηκοστό τέταρτο λεπτό. Με άγνοια κινδύνου πάντως και αφέλεια στην συνέχεια η Αλιάνσα Πετρολέρα, που παρασύρθηκε στην προσπάθεια της για τη μεγάλη ανατροπή, δίνοντας την ευκαιρία στην Αμέρικα Κάλι να αναδιοργανωθεί και να την «τιμωρήσει» στο ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Ενβιγκάδο και ισάριθμες ισοπαλίες, σε έξι ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Αμέρικα Κάλι.

Το momentum δείχνει Αμέρικα Κάλι, παρά το γεγονός πως κατάφερε, έστω και με περιπέτεια, να πανηγυρίσει το πρώτο της «διπλό» στο πρωτάθλημα την προηγούμενη αγωνιστική. Δεδομένο βέβαια πως η Ενβιγκάδο θα θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί, ενώ πρόκληση ίσως για την Αμέρικα Κάλι να κερδίσει σε ένα γήπεδο που τελευταία φορά που πέρασε νικηφόρα ήταν πριν περίπου 15 χρόνια.

Εκτίμηση:  2

(Visited 662 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x