ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Παλεστίνο – Ουνιόν Εσπανιόλα  

Χιλή: Παλεστίνο – Ουνιόν Εσπανιόλα  
Spread the love

Μίνι ντέρμπι του Σαντιάγκο στο μικρό «Λα Σιστέρνα», με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Χιλής, βρίσκοντας την γηπεδούχο Παλεστίνο στην 6η θέση με 21 βαθμούς και την Ουνιόν Εσπανιόλα στην 8η με τρεις λιγότερους.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.   

Ήττα με 0-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Κόλο Κόλο, με την Παλεστίνο να «υποχωρεί», στο -7 από την κορυφή, έχοντας πάντως και ένα ματς λιγότερο από την πρωτοπόρο Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε. Εκτός συνόρων, πολύτιμο 1-1 στη Μπογκοτά κόντρα στη Μιγιονάριος για την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με την Παλεστίνο να παίζει τα ρέστα της στο φινάλε για την πρόκριση στους «16» με τη Μπολίβαρ στην Βολιβία. Το θετικό πάντως, πως έχει εξασφαλίσει στην χειρότερη των περιπτώσεων την 3η θέση στον όμιλο της και αν δεν καταφέρει να βρεθεί στις δύο πρώτες θα συνεχίσει στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Στον αντίποδα, δύο φορές μπροστά στο σκορ η Ουνιόν Εσπανιόλα στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της πρωταθλήτριας Ουατσιπάτο, αλλά ισάριθμες «απαντήσεις» από την αντίπαλο της, με την ομάδα του Σαντιάγκο να παίζει και με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο τέταρτο του ματς. Χωρίς τρίποντο γενικότερα για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές, έχοντας προηγηθεί το 2-2 στην έδρα της Ο΄Χίγκινς και το 1-2 στο ντέρμπι φιλοξενώντας την Κατόλικα.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Παλεστίνο, δύο για την Ουνιόν Εσπανιόλα και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 10 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λα Σιστέρνα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για μίνι ντέρμπι του Σαντιάγκο, ανάμεσα στις απρόβλεπτες το τελευταίο διάστημα και σχεδόν ισοδύναμες Παλεστίνο και Ουνιόν Εσπανιόλα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 885 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x