Στο Λας Βέγκας ο τέταρτος και τελευταίος αλλά ταυτόχρονα και σπουδαιότερος νοκ άουτ προημιτελικός της φετινής διοργάνωσης, ανάμεσα στη νικήτρια του 3ου ομίλου Ουρουγουάη και την 2η του 4ου Βραζιλία.
Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, με τη νικήτρια να βρίσκει στα ημιτελικά την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Κολομβία – Παναμάς. Το πρώτο ζευγάρι επίσης των ημιτελικών έχει γίνει ήδη γνωστό, καθώς η κάτοχος του τροπαίου και παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή και ο Καναδάς ξεπέρασαν στην διαδικασία των πέναλτι το Εκουαδόρ και την Βενεζουέλα αντίστοιχα.
Κανένα απολύτως πρόβλημα για την ανανεωμένη, εξαιρώντας την παρουσία στην αποστολή του 37χρονου Λουίς Σουάρες, Ουρουγουάη, η οποία πήρε εύκολα την 1η θέση στον 3ο όμιλο, επικρατώντας 3-1 του Παναμά, 5-0 της Βολιβίας και 1-0 στο φινάλε της διοργανώτριας ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών. Αμφίβολος ο μέσος της Τολούκα, Μαξιμιλιάνο Αραούχο, ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό ουσιαστικά πρόβλημα για τον Μαρσέλο Μπιέλσα.
Στον αντίποδα, στην 2η θέση του 4ου ομίλου η Βραζιλία, η οποία προβλημάτισε με την αστοχία της στο 0-0 της πρεμιέρας με την Κόστα Ρίκα και η οποία κινήθηκε σε ρηχά νερά και ήταν κατώτερη της Κολομβίας στο μεταξύ τους 1-1 την 3η αγωνιστική. Επικράτηση ενδιάμεσα αυτών σε βάρος της προβληματικής στην φετινή διοργάνωση Παραγουάης, με το υπέρ της 4-1 πάντως να μην αποτελεί και σημείο αναφοράς. Μοναδική αλλά σημαντική απουσία, αυτή του τιμωρημένου επιθετικού της Ρεάλ, Βινίσιους, ο οποίος στο ματς με την Κολομβία αντίκρισε την δεύτερη του κίτρινη κάρτα στην φετινή διοργάνωση, μετά από αυτή που είχε προηγηθεί με την Παραγουάη.
Προϊστορία: Τελευταία φορά που οι δύο αυτές σπουδαίες ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε Κόπα Αμέρικα ήταν στα ημιτελικά του 2007 στα γήπεδα της Βενεζουέλας, εκεί όπου μετά το μεταξύ τους 2-2, η Βραζιλία πήρε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι. Η «σελεσάο» μάλιστα έκανε περίπατο στον τελικό με την Αργεντινή (3-0) και κατάκτησε το τρόπαιο.
Λεπτές οι ισορροπίες σε αυτή την σπουδαία νοκ άουτ αναμέτρηση, ανεξάρτητα της κατάστασης και της εικόνας των δύο ομάδων στην φάση των ομίλων.
Εκτίμηση: G/G