Αμφίρροπη αναμέτρηση στο “Ενιο Ταρντίνι” ανάμεσα σε δυο ομαδες που έχουν ξεκινήσει θετικά τη νέα σεζον…
“Σκληρό” καρύδι έχει αποδειχτεί ως τώρα η Πάρμα στο καμπιονάτο. Η ομάδα του Φαμπιο Πέκια ‘εχασε την περασμένη αγωνιστικη δυσκολα απο τη Ναπολι εκτος έδρας κι ενώ είχε μάλιστα προηγηθεί στο σκορ (εχει σκοραρει πρωτη και στα τρια φετινα ματς πρωταθληματος) με το γκολ του Μπονι με πεναλτι στο πρώτο ημιχρονο.
Βεβαια η εξέλιξη του αγώνα ήταν εντυπωσιακή αφού 17 λεπτά πριν τη λήξη ο αμυντικός Ντελ Πρατο αναγκάστηκε να παίξει τερματοφύλακας καθώς τραυματιστηκε ο Ιάπωνας γκολκιπερ Σουζουκι και ο Πεκια είχε ήδη κάνει τις πέντε αλλαγές του. Δέχτηκε δυο γκολ στις καθυστερήσεις κι έχασε με «δραματικο» τρόπο το ματς.
. Αμεσως πριν ειχε νικησει 2-1 κι ενω στη πρεμιέρα ειχε φερει ισοπαλο 1-1 εντος με τη Φιορεντινα. Δείχνει ότι είναι μια «σκληρη» ομάδα που αντιστέκεται σε όλους τους αντιπάλους . Πλην του τιμωρημένου Σουζουκι θα λείπουν και οι φορ Κοβαλσκι και Μπενεντιτσακ κι ο μπακ Βαλερι.
Από την άλλη μεριά η Ουντινέζε είναι μία από τις τεσσερις ομάδες που φιγουράριζαν στη κορυφή του πινακα (Ιντερ, Γιουβεντους και Τορινο οι αλλες τρεις) με επτα βαθμούς μετα τις τρεις πρωτες αγωνιστικες. Ξεκινημα με ισοπαλία 1-1 στη Μπολονια και εν συνεχεια δυο “κολλητες” εντος έδρας νικες με Λάτσιο (2-1) και Κομο (1-0).
Στην πρόσφατη νίκη επι της Κόμο πάντως χρειάστηκε ο γκολκιπερ Οκογε να αποκρούσει πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων! Αν η ομάδα του Γερμανού προπονητή Κοστα Ρουνιαιτς νικήσει απόψε θα μείνει μόνη πρώτη στην κορυφή του πίνακα! Απών ο Αλεξις Σάντσες (37 χρόνων πλέον!) που δεν έχει παίξει ακόμα στο φετινό πρωτάθλημα.
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Σαφες προβαδισμα Παρμα ως γηπεδουχος (20-8-8)
Parma:Chichizola; Del Prato, Balogh, Circati, Coulibaly; Bernabe, Keita; Man, Sohm, Mihaila; Bonny
Udinese:Okoye; Perez, Bijol, Giannetti; Ehizibue, Payero, Karlstrom, Kamara; Thauvin, Brenner; Lucca
ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 γκολ