ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια – Ντεφένσα   

Αργεντινή: Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια – Ντεφένσα   
Spread the love

Στο «Χουάν Μπαουτίστα Γκαργκαντίνι» της Μεντόσα, το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Λίγκα Προφεσιονάλ, με την τοπική Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια να φιλοξενεί τη Ντεφένσα.

Έξι ομάδες στο Κόπα Λιμπερταδόρες, η νικήτρια της Κόπα Ντε Λα Λίγκα, Εστουδιάντες, η κυπελλούχος Αργεντινής, η ομάδα που θα πάρει τη Λίγκα Προφεσιονάλ και οι τρεις καλύτερες της συνολικής βαθμολογίας. Έξι ομάδες και στο Σουνταμερικάνα, αυτές που από την 7η ως και την 12η θέση της συνολικής και υποβιβασμός για δύο. Πιο συγκεκριμένα της ουραγού της συνολικής βαθμολογίας (Κόπα Ντε Λα Λίγκα και Λίγκα Προφεσιονάλ) και της τελευταίας ομάδας της ειδικής. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε ισοβαθμία είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Βαρύ 0-4 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της πρωτοπόρου Βέλεζ και ένας μόλις βαθμός στα πέντε τελευταία της ματς στη Λίγκα Προφεσιονάλ για την Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια, με την ομάδα της Μεντόσα ουραγό με διαφορά στην ειδική βαθμολογία και μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό. Υπάρχουν βέβαια ακόμα αρκετές αγωνιστικές, με κάθε ματς όμως, ειδικά στο γήπεδο της να έχει χαρακτήρα «τελικού» και την Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια να πρέπει γενικότερα να κυνηγήσει ένα μικρό θαύμα. Στην άλλη πλευρά, 1-0 φιλοξενώντας τη Μπαράκας, με τη Ντεφένσα να πανηγυρίζει τη μόλις δεύτερη της νίκη όχι μόνο στο γήπεδο της, αλλά και γενικότερα στη Λίγκα Προφεσιονάλ, όντας μία από τις μεγάλες απογοητεύσεις του φετινού πρωταθλήματος. Το θετικό πάντως, πως δεν έχει χάσει την επαφή της στην συνολική βαθμολογία με τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα και αν πάρει σήμερα το πρώτο της «διπλό» θα μειώσει ακόμα περισσότερο την διαφορά.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια.

Κάθε ματς για την ομάδα της Μεντόσα έχει χαρακτήρα «τελικού», ειδικά στο γήπεδο της, ενώ απογοητευτική μεν η Ντεφένσα, χωρίς όμως να έχει χάσει την επαφή της με τις θέσεις που οδηγούν στο Κόπα Σουνταμερικάνα, αποφεύγοντας να μπλέξω με σημείο στη μεταξύ τους μονομαχία. Το over 2,5 η επιλογή μου, σε μία τιμή μάλιστα που αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

(Visited 986 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x