ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Μίλαν- Λίβερπουλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Μίλαν- Λίβερπουλ
Spread the love

Το παλιό Champions League έφυγε, το καινούργιο με το League Phase ήλθε και μια αναμέτρηση που θα στρέψει πολλά βλέμματα πάνω της στην πρεμιέρα είναι αυτή που θα λάβει χώρα στο Μιλάνο και πιο συγκεκριμένα στο San Siro ανάμεσα στην Μίλαν και την Λίβερπουλ. Όχι άδικα. 13 τέτοια τρόπαια θα παραταχτούν στην σέντρα του γηπέδου με την έννοια πως θα έλθουν αντιμέτωπες οι Μιλανέζοι με 7 κατακτήσεις και οι ρεντς με 6!

Μην ξεχνάμε πως όταν μιλάμε για αυτό το ζευγάρι το μυαλό όλων , ειδικά των μεγαλύτερων, πηγαίνει στον τελικό της Πόλης το 2005 όταν συνέβη ίσως η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του θεσμού.

Πριν παραδώσει στον Σλοτ ο Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να φέρει στους οπαδούς των ρεντς το βαρύτιμο τρόπαιο ενώ βρίσκονται στην νέα έκδοση του Champions League τερματίζοντας πέρσι στην 3η θέση του πίνακα.

Οι φίλοι της Λίβερπουλ ετοιμάζονται για μεγάλες παραστάσεις αφού από το Anfield θα περάσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ αλλά και η φιναλίστ του Europa League και κάτοχος του νταμπλ στην Γερμανία Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο.

Από εκεί και πέρα η Μπολόνια, η Λειψία, την Χιρόνα , η Λιλ και η Αϊντχόβεν είναι ομάδες που θα προσπαθήσουν να μπούνε εμπόδιο στην Λίβερπουλ για να τερματίσει στην πρώτη 8άδα.

Ταξίδεψαν στο Μιλάνο με μια σούπερ παράδοση που τους θέλει να έχουν κερδίσει στα 4/5 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους σε Ιταλικό έδαφος στα Κύπελλα Ευρώπης. Πέρσι στο Μπέργκαμο είχαν κερδίσει με 1-0 την Αταλάντα με εύστοχο πέναλτι του Σαλάχ αλλά εκείνη η νίκη ήταν δίχως αντίκρυσμα αφού είχε προηγηθεί μια σοκαριστική εντός έδρας ήττα με 3-0 που τους είχε αφήσει εκτός προημιτελικών στο Europa League. Στο εγχώριο πρωτάθλημα κέρδισαν στα τρία πρώτα τους παιχνίδια αλλά ηττήθηκαν μπροστά στο κοινό τους την περασμένη αγωνιστική από την Νότιγχαμ Φόρεστ με 0-1 χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ από τον Χάντσον Οντόι.

Οι: Έλλιοτ- Κιέζα εκτός για τους φιλοξενούμενους με τον Σλοτ να κατεβάζει το “4-2-3-1” και τους: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ και Ρόμπερτσον στα μετόπισθεν, τους: Γκράβενμπεργκ- Έντο στην μεσαία γραμμή τον Σαμποζλάϊ στο “10” και τους: Σαλάχ, Γκάκπο και Νούνεζ μπροστά.

Η Μίλαν προέρχεται από ένα εντυπωσιακό 4-0 επί της νεοφώτιστης Βενέτσια η οποία ήταν και η πρώτη νίκη στο Καμπιονάτο για τον Πάολο Φονσέκα.

Ο πρώην τεχνικός της Λιλ αλλά και της Ρόμα είχε πάρει μόλις δυο βαθμούς στα τρία πρώτα παιχνίδια στην αφετηρία του Ιταλικού πρωταθλήματος με αποτέλεσμα η γκρίνια προς το πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού να έχει ήδη ξεκινήσει στο San Siro.

Οι ροσονέρι έχουν να αντιμετωπίσουν επίσης την Ρεάλ Μαδρίτης, την Λεβερκούζεν και την Χιρόνα μαζί με την Κλαμπ Μπριζ, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον Ερυθρό Αστέρα. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν στις υπηρεσίες των: Μπενασέρ, Φλορέντζι και Καλάμπρια.

Λογικά θα δούμε από τον Φοσένκα το κλασικό “4-3-3” με τους: Λεάο, Πούλισιτς και τον Άμπραχαμ επιθετική τριπλέτα ενώ στην μεσαία γραμμή θα είναι οι: Λόφτους Τσίκ, Φοφανά και ο Ράιντερς με τους: Ερναντέζ, Πάβλοβιτς, Τομόρι και τον Έμερσον μπροστά από τον Μεϊνιε.

Προϊστορία: Πλούσια είναι η παράδοση στον θεσμό για τις δυο αυτές ομάδες αφού εκτός από το θαύμα της Πόλης που βρήκε νικήτρια την Λίβερπουλ στην διαδικασία των πέναλτι το 2007 στο ΟΑΚΑ και πάλι στον τελικό η Μίλαν πήρε εκδίκηση επικρατώντας με 2-1 έχοντας ήρωα και σκόρερ τον Πίπο Ιντζάκι.

Τ0 2021/22 στην φάση των ομίλων η Λίβερπουλ είχε κερδίσει δυο φορές. Με 3-2 εντός και με 1-2 εκτός έδρας αντίστοιχα. Άρα, η Λίβερπουλ έχει κερδίσει και στα πέντε πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια σκοράροντας τουλάχιστον δυο γκολ ανά 90λεπτο. Μάλιστα τα τρία τελευταία έχουν λήξει με πάνω από δυο τέρματα.

* Αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι. Αμφότερες έχουν νέους προπονητές οι οποίοι ακόμη ψάχνονται. Επίσης παίκτες- προσωπικότητες που στο βράδυ τους μπορούν να πάρουν ένα ματς μόνοι τους. Καταλήγω στο Goal ( 1,55).

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 641 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x