ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ  

Αργεντινή: Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ  
Spread the love

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη στο θρυλικό «Μπομπονέρα» ανάμεσα στη Μπόκα Τζούνιορς και τη «μισητή» της Ρίβερ Πλέιτ είναι αυτό που κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα αυτού του τριημέρου στη Λίγκα Προφεσιονάλ και όχι μόνο.

Έξι ομάδες στο Κόπα Λιμπερταδόρες, η νικήτρια της Κόπα Ντε Λα Λίγκα, Εστουδιάντες, η κυπελλούχος Αργεντινής, η ομάδα που θα πάρει τη Λίγκα Προφεσιονάλ και οι τρεις καλύτερες της συνολικής βαθμολογίας. Έξι ομάδες και στο Σουνταμερικάνα, αυτές που από την 7η ως και την 12η θέση της συνολικής και υποβιβασμός για δύο. Πιο συγκεκριμένα της ουραγού της συνολικής βαθμολογίας (Κόπα Ντε Λα Λίγκα και Λίγκα Προφεσιονάλ) και της τελευταίας ομάδας της ειδικής. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε ισοβαθμία είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα μεταξύ των ομάδων ματς.

Ήττα με 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική στο ντέρμπι στην έδρα της Ράσινγκ, με την οποία η Μπόκα Τζούνιορς «υποχώρησε» στην 10η θέση και το -9 πλέον από την κορυφή και την πρωτοπόρο Βέλεζ. Μπροστά στο σκορ στο δέκατο έβδομο λεπτό, με άμεση όμως την «απάντηση» της Ράσινγκ, με το 1-1 στο είκοσι «δώρο» του 37χρονου γκολκίπερ Ρομέρο. Ένα οριζόντιο δοκάρι ακολούθως για τη Μπόκα Τζούνιορς στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου, με τους «χεϊνέσες» όμως να είναι εντελώς παθητικοί ή ακίνδυνοι αν προτιμάτε στην επανάληψη, δίνοντας την δυνατότητα στην Ράσινγκ να πάρει τα ηνία του ματς και να φτάσει στο υπέρ της αποτέλεσμα, εννέα λεπτά πριν το φινάλε. Με την πλάτη στον τοίχο πλέον και ο 45χρονος Ντιέγκο Μαρτίνες, καθώς η Μπόκα Τζούνιορς μετά και τον αποκλεισμό της στο Κόπα Σουνταμερικάνα δείχνει να μένει μόνο με το κύπελλο, όπου και εκεί πάντως κατάφερε να βρεθεί με το ζόρι στα προημιτελικά, επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι της Ταγέρες.

Στην αντίπερα όχθη, ξέσπασμα την περασμένη εβδομάδα για την Ρίβερ φιλοξενώντας την Ατλέτικο Τουκουμάν, επιστρέφοντας με το υπέρ της 4-1 στα τρίποντα μετά από έξι αγωνιστικές, βάζοντας τέλος ταυτόχρονα σε ένα σερί πέντε ισοπαλιών στη Λίγκα Προφεσιονάλ. Βασικός στόχος πάντως, καθώς έχει μείνει πίσω βαθμολογικά, όντας και αυτή στο -9 από την κορυφή, το Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου μετά το 1-1 με την Κόλο Κόλο στην πρώτη τους μονομαχία στο Σαντιάγκο στα προημιτελικά, ακολουθεί μεσοβδόμαδα ο επαναληπτικός στο «Μονουμεντάλ».

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μπόκα Τζούνιορς, πέντε για την Ρίβερ Πλέιτ και τέσσερις ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπομπονέρα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Στο στοιχηματικό μέρος της τεράστιας αυτής αναμέτρησης και χωρίς πολλές περαιτέρω αναλύσεις, απαγορευτική η προσέγγιση σημείου σε αυτή την τιτανομαχία.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.309 times, 13 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x