ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Ουνιόν Λα Καλέρα – Κόλο Κόλο

Χιλή: Ουνιόν Λα Καλέρα – Κόλο Κόλο
Spread the love

Εξ αναβολής αναμέτρηση με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο «Νικολάς Σαχουάν Ναζάρ» της Λα Καλέρα, καθώς η τοπική Ουνιόν δίνει μάχη παραμονής, την στιγμή πάντως που με νίκη η Κόλο Κόλο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, θα βάλει πλάτη την πρωτοπόρο Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε και θα περάσει στην κορυφή.  

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.   

Δραματικό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 1-0 την Κυριακή που μας πέρασε για την Ουνιόν Λα Καλέρα στην έδρα της Έβερτον Ντε Βίνα, με το τέρμα του Ρομέρο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το οποίο βρέθηκε στην 13η θέση και το +3 από την επικίνδυνη ζώνη και την 15η στον βαθμολογικό πίνακα Κομπρελόα. Στην αντίπερα όχθη, με σπασμένα φρένα η Κόλο Κόλο, καθώς με το πρόσφατο 2-1 στην έδρα της απερχόμενης πλέον, πρωταθλήτριας Ουατσιπάτο, όχι μόνο πέτυχε την όγδοη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα, αλλά βρέθηκε ταυτόχρονα σε απόσταση αναπνοής, στο -1 από την κορυφή. Με νέα νίκη σήμερα θα βρεθεί, όπως προαναφέρθηκε, στην κορυφή, σημειώνοντας πάντως, πως με ισοπαλία θα ισοβαθμήσει μεν με την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, αλλά θα είναι 2η καθώς μειονεκτεί στην διαφορά τερμάτων.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Ουνιόν Λα Καλέρα, δύο για την Κόλο Κόλο και τέσσερις ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Νικολάς Σαχουάν Ναζάρ».

Επιλογή μου το «διπλό», καθώς η Κόλο Κόλο θέλει μόνο το τρίποντο για να προσπεράσει την πρωτοπόρο Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, ποντάροντας στο εντυπωσιακό της σερί και τις οκτώ συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός πως και η Ουνιόν Λα Καλέρα καίγεται για θετικό αποτέλεσμα.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.128 times, 146 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x