ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Σαπεκοένσε – Σάντος   

Βραζιλία Β΄: Σαπεκοένσε – Σάντος   
Spread the love

Επτά αγωνιστικές για το φινάλε και με το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας να έχει μπει στην τελική του ευθεία, σπουδαίο βαθμολογικά ματς στην «Αρένα Κοντά» του Σαπεκό, με την τοπική Σαπεκοένσε που δίνει μάχη παραμονής, να φιλοξενεί την πρωτοπόρο Σάντος, η οποία θέλει από την πλευρά της να «κλειδώσει» την άνοδο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα πανηγυρίσουν την άνοδο και οι ισάριθμες τελευταίες θα γνωρίσουν τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση.

Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες για την Σαπεκοένσε στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με το 2-3 αρχικά από την Οπεράριο και το 0-2 ακολούθως στο «Κουρουζού» του Μπελέμ από την τοπική Παϊσαντού να την βάζουν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες. Με παίκτη παραπάνω μάλιστα σε όλο το 2ο ημίχρονο στο ματς με την Παϊσαντού, αδυνατώντας όμως να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να φύγει με κάτι θετικό από το Μπελέμ, όντας πλέον στην 16η θέση και το +1 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Στην άλλη πλευρά, μεγάλη κερδισμένη της προηγούμενης αγωνιστικής η Σάντος, καθώς με το σπουδαίο 3-2 στο εντός έδρας ντέρμπι ανόδου με την σκληροτράχηλη και 4η στον βαθμολογικό πίνακα Μιρασόλ, εκμεταλλεύτηκε την ήττα της μέχρι πρότινος πρωτοπόρου Νοβοριζοντίνο και πέρασε στην κορυφή. Επιπλέον, βρέθηκε στο +7 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Βίλα Νόβα και τις ομάδες που βρίσκονται κοντά στην πρώτη τετράδα και διεκδικούν την άνοδο. Μπροστά στο σκορ στη μονομαχία της με τη Μιρασόλ στο δεύτερο μόλις λεπτό, με ένα εκπληκτικό, εκτός περιοχής σουτ του Τζιουλιάνο, με άμεση όμως την «απάντηση» της αντιπάλου της, με το 1-1 από πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα. Το 2-1 ακολούθως στο δέκατο τρίτο λεπτό, με ένα εκτός περιοχής σουτ του Ουίλιαν, βλέποντας στην συνέχεια να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, περισσότερες πάντως για την Σάντος, που είχε και δύο οριζόντια δοκάρια, πριν το 2-2 του εβδομηκοστού τρίτου λεπτού. Το τελικό 3-2 πάντως έξι λεπτά πριν το φινάλε, με κοντινή κεφαλιά του Λουάν Πέρες, καθώς η πεισματάρα Μιρασόλ δεν είχε «απάντηση» στο τρίτο τέρμα της Σάντος.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Σαπεκοένσε, τρεις για την Σάντος και μία ισοπαλία, στις έξι μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην «Αρένα Κοντά».

Κάθε ματς πλέον για την Σαπεκοένσε, ειδικά στο «σπίτι» της έχει χαρακτήρα «τελικού», ενώ με την ψυχολογία στα ύψη η Σάντος, μετά το δραματικό αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο 3-2 σε βάρος της σκληροτράχηλης Μιρασόλ. Δεν θα μπλέξω με σημείο, προτιμώντας να «κρυφτώ» πίσω από ειδικό στοίχημα τερμάτων.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.074 times, 163 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x