ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Αμέρικα Μινέιρο – Γκοϊάς   

Βραζιλία Β΄: Αμέρικα Μινέιρο – Γκοϊάς   
Spread the love

Επτά αγωνιστικές για το φινάλε και μονόπλευρο θεωρητικά το ματς στο «Ιντεπεντένσια» του Μπέλο Οριζόντε, καθώς η τοπική Αμέρικα Μινέιρο φιλοξενεί την εκτός στόχων ουσιαστικά Γκοϊάς, ψάχνοντας το τρίποντο που θα την φέρει στην πρώτη τετράδα, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα πανηγυρίσουν την άνοδο και οι ισάριθμες τελευταίες θα γνωρίσουν τον υποβιβασμό στην 3η κατηγορία. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών, στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση.

Τέσσερις πολύτιμοι βαθμοί για την Αμέρικα Μινέιρο στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε να μειώνει ακόμα την απόσταση που την χωρίζει από την πρώτη τετράδα, μετά το 2-1 αρχικά φιλοξενώντας την Κοριτίμπα και το 2-2 της περασμένης εβδομάδας στην Φλοριανόπολις με την Αβαΐ. Σε μια μονομαχία όπου βρέθηκε δύο φορές μπροστά στο σκορ, αλλά είδε την αντίπαλο της να έχει ισάριθμες «απαντήσεις». Στην 7η θέση πλέον και το -2 από την πρώτη τετράδα, ενώ η μία από τις δύο ομάδες που διατηρούν το αήττητο εντός, με την άλλη να είναι η Βίλα Νόβα, μετρώντας δέκα νίκες και πέντε ισοπαλίες σε 15 συνολικά ματς στο Μπέλο Οριζόντε.

Στον αντίποδα, ήττα με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι μίσους με την συμπολίτισσα Βίλα Νόβα, το οποίο αποτέλεσε και την «ταφόπλακα» ουσιαστικά για την Γκοϊάς, στις λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν για την άνοδο. Δεδομένη η απογοήτευση, καθώς η Γκοϊάς ξεκίνησε ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, έχοντας μάλιστα στον πάγκο ένα «μεγάλο όνομα» για τα δεδομένα της κατηγορίας, τον Βάγκνερ Μανσίνι, με μόνο στόχο πλέον το καλύτερο πλασάρισμα για να μετριάσει τις εντυπώσεις.

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε τρία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε, με 1-1 το 2017, 1-0 για την Αμέρικα Μινέιρο το 2022 και το ίδιο σκορ για την Γκοϊάς το 2023.

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, την αποτελεσματικότητα της Αμέρικα Μινέιρο στο γήπεδο της αλλά και το κίνητρο να βρεθεί στην πρώτη τετράδα και την απογοήτευση που λογικά θα υπάρχει στην Γκοϊάς που έχασε το τρένο της ανόδου.

Εκτίμηση:  1

(Visited 746 times, 47 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x