ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Κολομβίας: Αμέρικα Κάλι – Ντεπορτίβο Κάλι

Κύπελλο Κολομβίας: Αμέρικα Κάλι – Ντεπορτίβο Κάλι
Spread the love

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ντέρμπι μίσους ανάμεσα στην Αμέρικα Κάλι και την συμπολίτισσα της Ντεπορτίβο Κάλι, είναι αυτό που δεσπόζει σε ολόκληρο το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Κολομβίας.  

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του κυπέλλου Κολομβίας δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Τα υπόλοιπα ζευγάρια επίσης, το Ντεπορτίβο Πάστο – Μπουκαραμάνγκα, το  Τζαγκουάρες – Ατλέτικο Νασιονάλ και το Μεντεγίν – Τσικό.

Πρόκριση σε βάρος της Λα Εκιδάδ στην φάση των «16» για την Αμέρικα, η οποία επικράτησε 2-0 αρχικά στην πρώτη μονομαχία τους στο «Πασκουάλ Γκερέρο» του Κάλι και η οποία έφυγε με λευκή ισοπαλία από τη Μπογκοτά στο μεταξύ τους επαναληπτικό. Στην κορυφή επίσης του πρωταθλήματος Κλαουσούρα, μετά το πρόσφατο 1-0 φιλοξενώντας τη Μεντεγίν, έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Όνσε Κάλντας. Στην άλλη πλευρά, την διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε η Ντεπορτίβο Κάλι στην φάση των «16» για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φορταλέζα, ενώ χαμηλά τόσο στο Κλαουσούρα, έχοντας χάσει ήδη το τρένο των πλέι οφ όσο και την συνολική βαθμολογία.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για την Αμέρικα, τρεις για τη Ντεπορτίβο και οκτώ ισοπαλίες, στις 20 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πασκουάλ Γκερέρο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα των δύο ομάδων, με γνώμονα κυρίως το πρωτάθλημα Κλαουσούρα. Το κύπελλο πάντως είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, ενώ στα μεταξύ τους ντέρμπι το μεγαλύτερο τους κίνητρο είναι το γόητρο και όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 818 times, 46 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x