ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Women’s Champions League : Βόλφσμπουργκ – Λυών

Women’s Champions League : Βόλφσμπουργκ – Λυών
Spread the love

Δύο εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια συγκρούονται στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων…

Το μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής διεξάγεται ανάμεσα στις δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Βολφσπουργκ (μετράει και τρεις χαμενους τελικους) και την πολυνίκη της διοργάνωσης Λυών (οκτώ τρόπαια). Είναι και οι δύο ομάδες που έχουν χάσει τους τελικούς τις δυο πρόσφατες σεζόν από την κατοχο Μπαρτσελονα.

Η Βολφσπουργκ εκτός απο τα δυο τρόπαια και τους τρεις τελικούς που έχει παίξει στη διοργάνωση, μετράει και 11 προημιτελικούς στις 12 χρονιές που έχει πάρει μέρος! Πλέον έχει χάσει τα …σκήπτρα στη Γερμανία αφού πέρσι της πήρε τον τίτλο η Μπάγερν κι έτσι αναγκάστηκε να παίξει προκριματικά. Εκεί έκανε δυο καλές …προπονήσεις κόντρα στην Ιταλική Φιορεντίνα με συνολικό σκορ 12-0 (7-0, 5-0).

Εχασε παντως στην πρεμιέρα των ομίλων με 1-0 απο τη Ρομα στην Ιταλία με γκολ που δεχτηκε με πέναλτι στο πρώτο μερος. Στο πρωταθλημα με γκολ των Ενγκεμαν και Μπερενσταϊν νικησε στο ντέρμπι με 2-0 τη Μπαγερν (σπάζοντας της αήττητο 44 αγώνων!) κι έτσι μείωσε στους δύο πόντους την απόσταση από την κορυφή. Ο προπονητής Τομι Στρουτ εχει απουσες τις Κούβερ, Ντέμαν Νέμεθ και Ντάικστρα. Κανονικά διαθέσιμη η σταρ διεθνης Γερμανίδα φορ Αλεξάντρα Ποπ.

Η Λυων πο τη πλευρά της έχει κυριαρχήσει στη διοργάνωση κατά καιρούς και φέτος θέλει να επιστρεψει στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Τζπο Μοντερούμπο (πρώην Γιουβέντους) είναι πλέον στον πάγκο αντικαθιστώντας την Ισπανίδα Σόνια Μπομπαστόρ που πήγε στη Τσέλσι. Αποτελεί την πιο χαρακτηριστική και παραδοσιακή δύναμη στο γυναικείο ποδόσφαιρο και ειναι πρώτη στο πρωτάθλημα Γαλλίας ισοβαθμη με την Παρί Σεν Ζερμεν.

Πρόσφατα επικράτησε με 3-0 της Ντιζόν εκτός έδρας με τα γκολ των Ντιανί και Ντάμπριτζ (το άλλο ήταν αυτογκολ). Στην πρεμιέρα των ομίλων είχε επικρατήσει δίκαια με 3-0 εντός έδρας της Τουρκικής Γαλατασαραϊ ενώ εχει συμπληρώσει τέσσερα επίσημα παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ!

Μετά τον χαμένο τελικό 2-0 από τη Μπαρτσελονα το Μάιο, μετράει οκτώ σερί επίσημες νίκες (και στις οκρώ σκοράρει δύο ή παραπανω φορες) σε ολες τις διοργανώσεις. Απούσα λόγω τραυματισμού η φορ Σαλμα μπασά που λείπει πάνω από ενα μήνα…

Wolfsburg: Φρομς; Βιλμς, Χέντριχ, Γιάνσεν, Ράουχ; Λατβεϊν, Ρόορντ, Ποπ; Μπερενσταϊν , Γιόνσντοτιρ, Μπρέμερ.

Lyon: Έντλερ Εντλερ, Κάρπεντερ, Ρενάρ, Ντιανί, Μπάχα; Χοράν, Εγκουρόλα, Λε Σομέρ; Χέγκερμπεργκ, Κασκαρίνο, Νταμπριτζ​

ΠΡΟΤΑΣΗ: γκολ-γκολ

 

(Visited 53 times, 53 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x