ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Μιραμάρ – Ντεπορτίβο Μαλντονάδο

Ουρουγουάη: Μιραμάρ – Ντεπορτίβο Μαλντονάδο
Spread the love

Στο «Πάρκε Καπούρο» του Μοντεβιδέο, το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, ανάμεσα στη Μιραμάρ και τη Ντεπορτίβο Μαλντονάδο, το οποίο μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει και χαρακτήρα «τελικού» για τις δύο ομάδες, που παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για την παραμονή.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα. Δύο όμιλοι επίσης των οκτώ ομάδων στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα, με τις νικήτριες αυτών να αναμετρώνται στον τελικό. Η νικήτρια του τελικού κερδίζει την συμμετοχή της στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα και θέση στον τελικό του Σούπερ Καπ όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης.

Αήττητο πέντε αγωνιστικών για τη Μιραμάρ πριν την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της «μεγάλης» Νασιονάλ, εκεί πάντως όπου το σερί αυτό πήρε τέλος, μετά το βαρύ 1-5 από τη νικήτρια του Intermedio και πρωτοπόρο του Κλαουσούρα. Ισόπαλο με 1-1 το 1ο ημίχρονο στη μονομαχία της με τη Νασιονάλ, με τη Μιραμάρ όμως να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος στην επανάληψη όπου από το πεντηκοστό πέμπτο μέχρι το ογδοηκοστό λεπτό δέχθηκε τέσσερα τέρματα. Στην προτελευταία θέση πλέον της ειδικής βαθμολογίας, με πλάτη την σημερινή της αντίπαλο, παίζοντας τα ρέστα της στις λίγες αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του Κλαουσούρα. Στον αντίποδα, καταστροφικό Κλαουσούρα για τη Ντεπορτίβο Μαλντονάδο, καθώς μετά και το οδυνηρό 0-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Σέρο Λάργκο όπου λύγισε λίγο πριν το φινάλε (87΄), έχει μόλις ένα βαθμό σε οκτώ ματς, όντας ουραγός στην ειδική βαθμολογία και πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Μιραμάρ, μία για τη Ντεπορτίβο Μαλντονάδο και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Πάρκε Καπούρο».

Απογοητευτική η Ντεπορτίβο Μαλντονάδο, αλλά δε μπορείς να δείξεις εμπιστοσύνη στη Μιραμάρ, παρά το γεγονός πως είναι γηπεδούχος και βρίσκεται σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 925 times, 10 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x