ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Ντεφενσόρ – Λίβερπουλ Μοντεβιδέο  

Ουρουγουάη: Ντεφενσόρ – Λίβερπουλ Μοντεβιδέο  
Spread the love

Στο «Λουίς Φρανσίνι» το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα της Ουρουγουάης, με τη Ντεφενσόρ να φιλοξενεί την απερχόμενη πρωταθλήτρια Λίβερπουλ Μοντεβιδέο.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα. Δύο όμιλοι επίσης των οκτώ ομάδων στο ενδιάμεσο πρωτάθλημα, με τις νικήτριες αυτών να αναμετρώνται στον τελικό. Η νικήτρια του τελικού κερδίζει την συμμετοχή της στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα και θέση στον τελικό του Σούπερ Καπ όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης.

Πολύτιμο 1-0 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο, με το οποίο η Ντεφενσόρ εδραιώθηκε στην πρώτη εξάδα της συνολικής βαθμολογίας, κρατώντας με την 4η θέση που βρίσκεται προς ώρας ένα εκ των εισιτηρίων του Σουνταμερικάνα, αξιώνοντας πάντως και την 3η που οδηγεί στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στην αντίπερα όχθη, ισοπαλία με 1-1 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Γουόντερερς, με τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο να απογοητεύει και στο Κλαουσούρα, όντας σκιά της ομάδας που έπαιξε πέρσι σπουδαίο ποδόσφαιρο και πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Στόχος πλέον αν βέβαια υπάρχει, έχοντας χάσει το τρένο του Κόπα Σουνταμερικάνα, το καλύτερο πλασάρισμα για να μετριάσει τις εντυπώσεις από την φετινή της μετριότατη παρουσία.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για τη Ντεφενσόρ, πέντε για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο και τρεις ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λουίς Φρανσίνι», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση και με ισχυρότερο κίνητρο η Ντεφενσόρ, αλλα ταυτόχρονα και απρόβλεπτη, επιλέγοντας ειδικό στοίχημα τερμάτων, κρατώντας επιφυλακτική στάση, καθώς δεν είναι απίθανο η απερχόμενη πρωταθλήτρια Λίβερπουλ Μοντεβιδέο να δείξει αντίδραση και εγωισμό. Μέχρι να ολοκληρωθεί άλλωστε το φετινό πρωτάθλημα, κρατάει ακόμα, όσο παράξενο και αν ακούγεται, τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 798 times, 13 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x