Στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα βρίσκονται οι δύο ομάδες που προσπαθούν να βρουν σταθερότητα και να πλησιάσουν τις Ευρωπαϊκές θέσεις…
Πολύ κακή βραδιά και ήττα 3-0 εκτος έδρας απο την Νιουκαστλ για την Αστον Βίλα στην “Boxing Day”. Από το 32’ επαιζε με δεκα παικτες λογω αποβολης του Κολομβιανου φορ Ντουραν, ήδη έχανε απο το 2ο λεπτο, δεχτηκε άλλα δύο στο δεύτερο και …αντιο!
Hταν η δεύτερη ήττα από ομάδα που διεκδικει τετράδα στη βαθμολογία όπως η ίδια, κατι που πέρσι ειχε καταφέρει και γιαυτο φέτος παιζει στον ομιλο του Champions League. Είχε λοιπον ηττηθει και από τη Νοτιγχαμ Φορεστ τρεις αγωνιστικές πριν.
Αυτές ήταν οι δυο περιπτώσεις που δε νίκησε στα έξι πρόσφατα επίσημα ματς, μέσα σε αυτά και το νικηφόρο 3-2 που ειχε επικρατήσει μέσα στην Λειψία για το Champions League. Τιμωρημένος απόψε ο στράικερ Ντουράν, θα παίξει “φουνταριστος” ο Όλι Γουότκινς.
Στον αντίποδα, παρά το καταπληκτικό ξεκίνημα που έκανε φέτος, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα να έχει πέσει στην 10η θεση αλλά να μην έχει χαθει ακόμα ο στόχος της Ευρωπαϊκής εξόδου, ωστόσο εδω και έξι αγώνες δεν έχει νίκη.
Την περασμένη αγωνιστικη εμεινε στο 0-0 εντος ‘εδρας κοντρα στην Μπρεντφορντ οπου παρουσιασε μεγάλη ασταθεια στην αποδοση της, αξιζε παντως ξεκαθαρα τη νίκη καθώς είχε τριπλάσιες φάσεις για γκολ.
Απόψε οι «γλάροι» του Γερμανου προπονητή Φαμπιάν Χίρτσελερ εχουν αμφίβολο τον φορ Ντανι Γουέλμπεκ που δυσκολα παντως θα προλαβει να παιξει. Αμφιβολος και ο Ολλανδος μεσος Βίφερ, εκτος οι Καντιόγλου, Μίλνερ και Χίνσελγουντ.
Στατιστικα:
Η Αστον Βίλα δεχεται γκολ φέτος στα 21/23 ματς σε ολες τις διοργανώσεις
10/11 G/G η Μπράιτον
Πιθανές συνθέσεις:
Αστον Βίλα: Μαρτίνες- Κονσά, Τόρες, Κάρλος, Ντιν – ΜακΓκιν, Ονανά, Καμαρά, Ρότζερς – Τίλεμανς- Γουότκινς.
Μπράιτον: Φερμπρούγκεν- Φέλτμαν, Ντανκ, φαν Χεκ, Εστουπινάν – Μίντε, Αγιάρι, Μπαλεμπά, Μιτόμα – Ζοάο Πέδρο, Ρουτε.
ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 / G/G