Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Σλάβια Πράγας για την 7η αγωνιστική στο πλαίσιο της League Phase του Europa League . Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε βαθμολογική θέση που οδηγεί στα νοκ άουτ playoffs και η προτεραιότητά του είναι να εδραιωθεί εκεί, αλλά και παράλληλα να κυνηγήσει το όνειρο της άμεσης πρόκρισης στους «16». Η Σλάβια Πράγας δεν έχει τη δυνατότητα να τερματίσει στο Top-8 της κατάταξης, αλλά θα προσπαθήσει για να περάσει στα νοκ άουτ.
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, αυτή την περίοδο δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Στο τελευταίο του ματς έμεινε στο 0-0 με τον Άρη σε εκτός έδρας ντέρμπι για τη Super League. Ήταν το 4ο σερί παιχνίδι του που δεν κατάφερε να νικήσει, ενώ έχει μονάχα μια επιτυχία στα τελευταία έξι. Το Europa League, πάντως, του φέρνει θετικές αναμνήσεις. Σ’ εκείνη τη διοργάνωση μετράει δύο απανωτές νίκες κι έχει ρεκόρ 2-1-3 με 10-8 γκολ (1-1-1, 7-3 γκολ εντός έδρας). Στο περιβάλλον του υπάρχει η πεποίθηση πως μπορεί να σηκώσει και πάλι κεφάλι. Σ την Ελλάδα είναι στην 4η θέση και μακριά από την κορυφή 9 βαθμούς ενώ έχει χάσει 15 βαθμούς μέσα στην Τούμπα .
Η Σλάβια Πράγας, βρισκόταν σε προετοιμασία μιας και υπάρχει η χειμερινή διακοπή στο πρωτάθλημα της Τσεχίας. Στο πιο πρόσφατο φιλικό ματς νίκησε με 1-0 τη Φιλαδέλφεια Γιούνιον. Η Σλάβια Πράγας, με “Ευρωπαϊκό “ ρεκόρ 1-1-4 και 5-7 γκολ, προερχόμενη από πέντε σερί ματς χωρίς νίκη στο Europa League και με τα τέσσερα τελευταία να είναι ήττες ξέρει πως δεν μπορεί να πάρει την απευθείας πρόκριση στους «16». Μπορεί να παίξει στα νοκ άουτ playoffs και θέλει να τις εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει . Όμως θέλει μόνο τη νίκη. Στην Τσεχία είναι στην 1η θέση με 50 ναθου΄ς και μακριά από την Πλζεν 7 βαθμούς ενώ απέχει 13 βαθμούς από την 3η Σπάρτα. Έχει μόνο μία ήττα στο Πρωτάθλημα 16 νίκες και 2 ισοπαλίες
Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τον μέσο Ζίβκοβιτς και τον αμυντικό Κόλεϊ αλλά και τον μέσο Μπακαγιόκο, ενώ εκτός βρίσκονται ο αμυντικός Λόβρεν και Πένια που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Επίσης εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι και ο Μούργκ η Σλάβια Πράγας δεν θα έχει τον αμυντικό Βλτσεκ και τον χαφ Βορλίτσκι.
Πιθανές ενδεκάδες
ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα – Σβααμπ, Οζντόεφ – Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Τισουντάλι.
Σλάβια Πράγας (3-4-2-1): Κίνσκι – Χόλες, Όγκμπου, Μπόριλ – Ντούντερα, Ζαφείρης, Ντόρλεϊ, Ντιούφ – Πρόβοντ, Σχραντς – Χόρι.
Η προϊστορία στο ΠΑΟΚ – Σλάβια Πράγας
• 1 νίκη ο ΠΑΟΚ.
• Καμία ισοπαλία.
• 1 νίκη η Σλάβια Πράγας.
• 4-1 γκολ υπέρ της Σλάβια Πράγας.
Στατιστικά :
Ο ΠΑΟΚ σκοράρει και έχει στα 4 από τα 5 τελευταία γκολ-γκολ ( 0-0 το τελευταίο ματς εκτός έδρας με την Αρη )
Η Σλάβια έχει σκοράρει στα 4 από τα 7 τελευταία ματς που έδωσε (Δεν σκόραρε μόνο στην ήττα από την Τέπλιτσε με 1-0)
Εκτίμηση :
Θα πάμε με το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες αφού και οι δύο πλέον θα ρισκάρουν για να πάρουν την νίκη .
Πρόταση : γκολ – γκολ