Η PSV υποδέχεται την Φέγενορντ σήμερα το βράδυ (05/02, 19:45), στο «Φίλιπς Στάντιουμ», για την προημιτελική φάση του ολλανδικού Κυπέλλου.
Η Αϊτχόφεν στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι πρωτοπόρος, με 50 βαθμούς σε 21 παιχνίδια, έχοντας ηττηθεί μόνο από τρεις ομάδες σε όλο το πρωτάθλημα, Άγιαξ (3-2), Χέρενφεν (1-0) και Τζβόλε (3-1). Μετράει 16 νίκες, με ρεκόρ στα 68:23, έχοντας με διαφορά την καλύτερη επίθεση, με μπροστάρη τον Πεπι, που έχει πετύχει 11 γκολ και 2 ασίστ. Με 10 γκολ ακολουθεί και ο Λουκ Ντε Γιόνγκ. Στο τελευταίο παιχνίδι ήρθε ισόπαλη με Ναϊμεγκεν (3-3), ενώ στο αμέσως προηγούμενο είχε κερδίσει με 3-2 την Μπρέντα.
Προκρίθηκε και στη επόμενη φάση της Ευρώπης, τερματίζοντας στην 14η θέση του League Phase και θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους για να φτάσει στους «16» του Champions League. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς κέρδισε την Λίβερπουλ, με 3-2 και συνολικά στην διοργάνωση πέτυχε 16 τέρματα, ενώ δέχτηκε 12. Τερμάτισε με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, εξασφαλίζοντας 2 ακόμα παιχνίδια. Ο προπονητής δεν θα έχει στην διάθεσή του σήμερα τους Ομπίσπο, Λεντέσμα, Πέπι, Μποσκαλί, Τίλμαν και Ντεστ.
Στο Κύπελλο κατάφερε να αποκλείσει Εξέλσιορ, με 5-4 στην παράταση, αφού στην κανονική διάρκεια η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 στις καθυστερήσεις.
Από την άλλη, η Φέγενορντ είναι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 36 βαθμούς σε 20 ματς, έχοντας πετύχει 43 γκολ, που είναι η δεύτερη καλύτερη επιθετική απόδοση. Έχει δεχθεί όμως και 26, τα οποία της έχουν στερήσει βαθμούς στην Eredivisie. Στα τελευταία 4 παιχνίδια της έχει 3 ήττες και μία ισοπαλία, με την Βίλεμ (1-1), ενώ στο πιο πρόσφατο έχασε από τον Άγιαξ με 2-1. Στο Κύπελλο νίκησε εύκολα την Ριίνσμπουργκσε Μπόιζ, με 4-1 και προκρίθηκε στους «8», που αντιμετωπίζει την Αϊτχόφεν.
Στην Ευρώπη κατάφερε και αυτή να προκριθεί, ως 19η και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μίλαν για να προκριθεί στους «16» του Champions League. Έφτασε τους 13 βαθμούς, σε αγώνες και πέτυχε 18 γκολ, ενώ δέχθηκε 21. Στο τελευταίο της ματς είδε την Λιλ να την συντρίβει, με 6-1, ενώ στο αμέσως προηγούμενο είχε κερδίσει κατα κράτος την Μπάγερν, με 3-0.
Στο σημερινό ματς δεν θα δώσουν το «παρών» οι Τράουνερ, Μούσα, Νιουκόουπ, Χάρτμαν, Μπάιλοου, Λοτομπα, Ζερούκι, Νατζε και Στενχς.
Στατιστικά:
- 39-16-23 (4-2-2 σε αγώνες Κυπέλλου) η συνολική παράδοση με γηπεδούχο την Αϊντχόφεν.
Πιθανοί Σκόρερ και Ασίστ
- Αϊτχόφεν:
-
- Σκόρερ: Ντε Γιονγκ
- Ασίστ: Τιλ
- Φεγενορντ:
- Σκόρερ: Τίμπερ
- Ασίστ: Παϊχάο
Πιθανές ενδεκάδες:
Αϊτχόφεν: Ντρόμελ, Τζούνιορ, Σχαουτεν, Φλαμίνγκο, Κάρσντορπ, Βέρμαν, Σαϊμπαρι, Τιλ, Πέρισιτς, Ντε Γιονγκ, Μπακαγιόκο.
Φέγενορντ: Βελενρόδερ, Ριντ, Μπέλεν, Χανκο, Σμαλ, Μοντερ, Τιμπερ, Μιλαμπο, Οσμαν, Ουεντα, Παϊχάο.
Πρόταση: G/G + over 2.5