ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Champions League

Champions League: Μπαρτσελόνα – Ντόρντμουντ

Champions League: Μπαρτσελόνα – Ντόρντμουντ
Spread the love

Οι «Μπλαουγκρανα» σήμερα (09/04, 22:00) υποδέχονται την Ντόρντμουντ για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών στην Ισπανία.

Η «αρμάδα» του Χανσι Φλικ είναι το μεγάλο φαβορί για την σημερινή αναμέτρηση, αφού μοιάζει να είναι σε καλό φεγγάρι και σε Ευρώπη, αλλά και σε πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα είναι πρώτη στην βαθμολογία με 67 βαθμούς μετά από 30 αγωνιστικές και στο +4 από την Ρεάλ που την καταδιώκει. Φυσικά έχει την καλύτερη επίθεση στην La liga με 83 τέρματα, ενώ έχει δεχθεί μόλις 29 και είναι πίσω από Μπιλμπάο και Ατλετικο που έχουν από 24.

Συνολικά έχει φτάσει τις 21 νίκες, 5 ήττες και μόλις 4 ισοπαλίες, με την μία από αυτές να είναι στον τελευταίο της αγώνα με την Μπέτις που έμεινε στο 1-1. Αυτή η ισοπαλία φυσικά δεν στοίχισε στην βαθμολογία, αφού είδε την Ρεάλ να χάνει από τις «νυχτερίδες» και να μην καταφέρνει να την πλησιάσει. Η Μπαρτσα τρέχει ένα αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις από τις 21/12 και την ήττα από τους «ροχιμπλανκος», με 4 ισοπαλίες και 18(!) νίκες.

Στην Ευρώπη προκρίθηκε κατευθείαν στους «16» του Champions League, τερματίζοντας δεύτερη στην League Phase. Και στην φάση των «16» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπενφικα του Βαγγέλη Παυλίδη, την οποία και πέρασε με συνολικό σκορ 4-1 και πρωταγωνιστή τον Ραφινια που έβαλε τα 3 από τα 4 τέρματα.

Φυσικά αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς η Μπαρτσελονα πάει για ένα απίθανο «τρεμπλ», έχοντας ήδη φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Από το σημερινό παιχνίδι θα απουσιάζουν οι -εδώ και καιρό τραυματισμένοι- Μπερναλ και Τερ Στεγκεν, ενώ εκτός είναι και οι Όλμο, Κασαδο.

Από την άλλη η Ντόρντμουντ έχει μείνει με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του Champions League για την φετινή σεζόν, αφού δεν είναι και στην καλύτερη αγωνιστική της κατάσταση. Στο πρωτάθλημα είναι στην 8η θέση και παλεύει να αναρριχηθεί στις θέσεις που θα την οδηγήσουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Έχει φτάσει τους 41 βαθμούς μετά από 28 αγωνιστικές και η διαφορά τερμάτων της είναι μόλις στο +9, με 52 γκολ επιθετικά και 43 στο παθητικό της. Συνολικά μετρά 12 νίκες, 11 ήττες και 5 ισοπαλίες, ενώ στο τελευταίο της παιχνίδι νίκησε την Φράιμπουργκ με 4-1. Παρά τις δύο τελευταίες συνεχόμενες νίκες έχει πολλά σκαμπανεβάσματα με τέσσερις ήττες στα τελευταία οκτώ ματς της.

Στην Ευρώπη πέρασε το εμπόδιο της πέρασε το εμπόδιο της Σπορτινγκ τα πλέι-ιν, με συνολικό σκορ στο 3-0, ενώ και στους «16» τα κατάφερε απέναντι στην Λιλ. Με μια ισοπαλία στο Σιγκναλ Ιντουνα Παρκ (1-1) και μια νίκη στην Γαλλία, με 2-1. Έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα αυτή την στιγμή η ομάδα του Νίκο Κόβατς, αφού ανάμεσα στα δύο κρίσιμα παιχνίδια με την Μπαρτσελονα, έχει να αντιμετωπίσει και την Μπάγερν Μονάχου για το πρωτάθλημα. Από το σημερινό παιχνίδι θα λείψουν οι Αζίμ, Κάμπελ, Ζαμπιτσερ, Γκρος και Μανε, καθώς υπάρχει και η μεγάλη απώλεια στην άμυνα της, αυτή του Γερμανού Σλοτερμπεργκ.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες πέντε φορές, με πιο πρόσφατη αυτή στο League Phase, που βρήκε νικήτρια την Μπαρτσελόνα με 3-2, Συνολικά οι Γερμανοί σε 5 ματς έχει 3 ήττες και 2 ισοπαλίες, αφού δεν έχουν καταφέρει ποτέ να πάρουν νίκη.

Στατιστικά:

  • Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει 27 φορές σε 27 ματς (!) απέναντι στην παλιά του ομάδα

  • Το εντός έδρας ρεκόρ της Μπαρτσελόνα απέναντι σε Γερμανούς είναι 23 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες.

  • Το εκτός έδρας ρεκόρ της Ντόρτμουντ στην Ισπανία είναι 3-5-12

Πιθανοί Σκόρερ και ασίστ

Μπαρτσελόνα

    • Σκόρερ: Ραφίνια
    • Άσιστ: Γιαμάλ

Ντόρντμουντ

    • Σκόρερ: Γκιρασί
    • Ασίστ: Μπάιερ

Πιθανές ενδεκάδες:

  • Μπαρτσελόνα: Σέζνι, Κουντέ, Κουμπαρσί, Μαρτίνεζ, Μπαλντέ, Πέδρι, Γκάβι, Ντε Γιονγκ, Γιαμάλ, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι
  • Ντόρντμουντ: Κόμπελ, Αντον, Τσαν, Μπενσεμπαϊνί, Ριερσον, Ενμεκα, Μπραντ, Σβένσον, Τσουκουεμέκα, Αντεγιέμι, Γκιρασί

 

Πρόταση: G/G + over 2.5

(Visited 353 times, 1 visits today)
About Author

Χρυσουλα Μουρτίκα

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x