Spread the love

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνει σήμερα, το πιο δύσκολο παιχνίδι του στο φετινό Roland Garros, αντιμετωπίζοντας τον Ντανίλ Μεντβέντεφ για μία θέση για στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Στο δρόμο για τους ‘’8’’ του γαλλικού τουρνουά ο 22χρονος Έλληνα πρωταθλητής απέκλεισε κατά σειρά τους Ζερεμί Σάρντι (3-0), Πέδρο Μαρτίνεθ (3-0), Τζον Ίσνερ (3-1) και Πάμπλο Καρένο Μπούστα (3-0). Το Νο5 της παγκόσμια κατάταξης αν καταφέρει σήμερα να επικρατήσει θα φτάσει τους 7500 βαθμούς και θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην 4η θέση στον κόσμο.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Μεντβέντεφ κέρδισε τους Μπούμπλικ(3-0),Πολ (3-1),Οπέλκα (3-0) και Γκαρίν (3-0). Κάπως έτσι τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έχουν χάσει ένα σετ στη διοργάνωση. Ο 25χρονος Ρώσος βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Head to head: Οι δυο τενίστες γνωρίζονται καλά αφού στο παρελθόν έχουν αναμετρηθεί άλλες 7 φορές με τον Μεντβέντεφ να έχει επικρατήσει τις 6. Τελευταία φορά έπαιξαν φέτος στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν, με τον Ρώσο να κερδίζει σχετικά εύκολα με 3-0 σετ. Η μοναδική νίκη που έχει ο Τσιτσιπάς ήταν το 2019 στα ATP Finals, όταν κατέκτησε και το τρόπαιο.

 

* Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ έχουν ρεκόρ 3-0 σε προημιτελικούς Grand Slam διοργάνωσης. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει ένα μικρό πλεονέκτημα όσον αφορά την ώρα διεξαγωγής του αγώνα αλλά και την επιφάνεια και αν το εκμεταλλευτεί θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του κακού του δαίμονα.

 

Πρόταση:Νικητής Στέφανος Τσιτσιπάς/Over 9.5 games στο πρώτο σετ
(Visited 17 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x