ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Σουντ Αμέρικα

Ουρουγουάη: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Σουντ Αμέρικα
Spread the love

Στο «Εστάντιο Μπελβεντέρε» το πρώτο χρονικά ματς όχι μόνο του σημερινού αλλά και ολόκληρου του προγράμματος της 5ης αγωνιστικής, με τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο σε ρόλο φαβορί φιλοξενώντας την Σουντ Αμέρικα, ψάχνοντας το τρίποντο που θα την διατηρήσει την κορυφή του Απερτούρα.

Οδυνηρός ο τρόπος που έμεινε εκτός τελικού του περσινού πρωταθλήματος η Λίβερπουλ, καθώς αποκλείστηκε από την Ρεντίστας στον ημιτελικό στην διαδικασία των πέναλτι, με την ομάδα όμως του 40χρονου Μαρσέλο Μέντες να βγάζει πείσμα, οδηγώντας όχι μόνο το φετινό Απερτούρα, αλλά δείχνοντας πως η τότε πορεία της δεν ήταν τυχαία. Ιδιαίτερα παραγωγική μάλιστα, καθώς με 12 τέρματα έχει την καλύτερη επίθεση και μέσο όρο τριών γκολ στα τέσσερα πρώτα της ματς, στα οποία μετράει τρεις νίκες και μία ήττα. Πιο συγκεκριμένα, εκτός 4-2 στην πρεμιέρα με τη Ντεπορτίβο Μαλντονάδο, οδυνηρό 2-3 ακολούθως στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ όπου έπεσε στις καθυστερήσεις «θύμα» ανατροπής ενώ είχε προηγηθεί 2-0, επικράτηση στην συνέχεια με 3-0 φιλοξενώντας την Σέρο Λάργκο, ενώ 3-1 την περασμένη εβδομάδα σε βάρος της Προγκρέσο. Αρκετά μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας στο ματς στην έδρα της Προγκρέσο, με τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο όμως να «καθαρίζει» ουσιαστικά με το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην άλλη πλευρά, θετικός, τηρουμένων των αναλογιών, ο απολογισμός της Σουντ Αμέρικα, καθώς δεν είναι λίγοι οι επτά βαθμοί στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές για νεοφώτιστη ομάδα στο Απερτούρα. Εκτός 1-0 στην πρεμιέρα σε βάρος της Τόρκε, 2-1 ακολούθως φιλοξενώντας την Βίγια Εσπανιόλα, 0-1 στην έδρα της «μεγάλης» Νασιονάλ, ενώ 0-0 την περασμένη εβδομάδα στο εντός έδρας ντέρμπι νεοφώτιστων με την Σερίτο. Ένα ντέρμπι, στο οποίο οι δύο ομάδες έμειναν ευχαριστημένες από τη μοιρασιά των βαθμών, καθώς ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος θύμιζε χωράφι και δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες.

Προϊστορία: Δύο νίκες για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, μία για την Σουντ Αμέρικα και μία ισοπαλία, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Εστάντιο Μπελβεντέρε».

Πολύ καλή όπως προαναφέρθηκε, τηρουμένων των αναλογιών, η πορεία της Σουντ Αμέρικα, αλλά ομάδα ταυτόχρονα με συγκεκριμένο ταβάνι, εκτιμώντας πως η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο έχει τον πρώτο λόγο και εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει στο τρίποντο που θα την διατηρήσει στην κορυφή.

Εκτίμηση: 1

(Visited 19 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x