TENNIS Roland Garros

Roland Garrros:Αναστασία Παβλιουτσένκοβα-Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα

Roland Garrros:Αναστασία Παβλιουτσένκοβα-Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα
Spread the love

Η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα και η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα είναι οι δυο τενίστριες που διασταυρώνουν τις ρακέτες τους στον τελικό του Roland Garros.

Η 29χρονη Ρωσίδα επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-3) της Ταμάρα Ζίντανσεκ και πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα της την πρόκριση σε έναν τελικό Grand Slam. Έχει παίξει συνολικά σε 52 Grand Slam, πριν το φετινό Roland Garros και μόλις έξι φορές κατάφερε να φτάσει σε προημιτελικούς. Ποτέ παραπάνω… Αυτό μέχρι τώρα, καθώς θα διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο απέναντι στην Κρεϊτσίκοβα. Μάλιστα, έγινε η πρώτη Ρωσίδα μετά το 2014 και τη Μαρία Σαράποβα που φτάνει στον τελικό του φημισμένου τουρνουά στο Παρίσι. Η Παβλιουτσένκοβα βρίσκεται στον Νο32 της παγκόσμια κατάταξης.

Από την άλλη πλευρά η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα για να βρεθεί στον τελικό χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρίας Σάκκαρη με 2-1 σετ στον πιο μεγάλο σε διάρκεια ημιτελικό στην ιστορία του Γαλλικού Όπεν από τη λεγόμενη Open Era κι έπειτα. Γενικά είναι μία τενίστρια που κατακτά τίτλους στο διπλό, έχοντας δύο κούπες το 2018 (Roland Garros και Wimbledon με την Κατερίνα Σινιάκοβα) ενώ φέτος ήταν φιναλίστ στο Australian Open μαζί με την συμπατριώτισσά της και σχεδόν μόνιμη παρτενέρ στο διπλό γυναικών. Μαζί κατακτούσαν τίτλους στο διπλό των Grand Slam από τα juniors και έγιναν αχώριστες. Από τότε που αποφάσισε ν’ ασχοληθεί σοβαρά με το απλό βάλθηκε να τρελάνει κόσμο αφού από το Νο65 έφτασε στο Top40 και πλέον βρίσκεται στο Νο33. Η 25χρονη Τσέχα σε συνολικά 4 παρουσίες ως τώρα σε Grand Slam (2 στο Australian Open, δύο στο Roland Garros) το καλύτερο που είχε πετύχει ήταν μία παρουσία πέρυσι στον 4ο γύρο του τουρνουά στο Παρίσι και τώρα βρίσκεται στον τελικό.

HEAD TO HEAD: Είναι η πρώτη φορά που οι δυο τενίστριες έρχονται αντιμέτωπες.

Πρόταση: Νικήτρια Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα

(Visited 14 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x