TENNIS Roland Garros

Roland Garros:Στέφανος Τσιτσιπάς-Νόβακ Τζόκοβιτς

Roland Garros:Στέφανος Τσιτσιπάς-Νόβακ Τζόκοβιτς
Spread the love

O Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία! Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αγωνιστεί στον παρθενικό Grand Slam τελικό της επαγγελματικής του πορείας κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Σε μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις του, ο 22χρονος επιβεβαίωσε κόντρα στον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη την εξαιρετική φετινή κατάστασή του. Πέτυχε την πρώτη νίκη του σε Majors ημιτελικό, στην τέταρτη προσπάθειά του και έγινε ο πρώτος Ελληνας που θα παίξει σε τελικό Grand Slam! Ο Τσιτσιπάς από την ερχόμενη Δευτέρα θ’ ανέβει την υψηλότερη θέση από ποτέ στην καριέρα του, στον Νο4 του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί πως θα έχει και μια ακόμη μοναδική ευκαιρία στον τελικό, καθώς αν καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο, θα βρεθεί στο Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξη.

 

Όσον αφορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, παίζοντας εξωπραγματικό τένις κι ενώ βρέθηκε να χάνει 5-0 στο πρώτο σετ ήταν ο μεγάλος νικητής στον άλλον ημιτελικό του Roland Garros, με 3-1 σετ επί του θρύλου της χωμάτινης επιφάνειας και κάτοχο 13 τροπαίων του Γαλλικού Όπεν, Ράφα Ναδάλ. Για να καταλάβει κανείς τι πραγματικά πέτυχε ο Σέρβος τενίστας, οι τρείς ήττες του Ναδάλ στο Roland Garros ήταν το 2009 από τον Σόντερλινγκ, το 2015 και το 2021 από τον Νόλε. Τα άλλα 105 ματς ήταν νίκες. O 34χρονος Τζόκο φέτος παραμένει ανίκητος στα Grand Slam (13-0),θα αγωνιστεί σε τελικό Slam διοργάνωσης για 29η φορά στην καριέρα του (18-10) και θα διεκδικήσει το δεύτερο Roland Garros μετά από το 2016. Θα διεκδικήσει επίσης τον 84ο τίτλο της καριέρας του συνολικά και αυτός θα είναι ο 120ος τελικός που θα παίξει (83-36).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και από την άλλη ο Νόβακ Τζόκοβιτς το 19ο για να μειώσει την απόσταση από τους Φέντερερ και Ναδάλ στον έναν τίτλο Major (αμφότεροι έχουν 20).

HEAD TO HEAD: Οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι συνολικά επτά φορές, με τον Τσιτσιπά να μετρά δύο νίκες και τον Τζόκοβιτς πέντε. Η μοναδική φορά που οι δύο έχουν συναντηθεί σε Grand Slam, εκτός από αυτήν της Κυριακής, ήταν στα ημιτελικά του περσινού Roland Garros, με νικητή τον Τζόκοβιτς 3-2, ενώ η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν αυτή στη Ρώμη, που χρειάστηκε δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί -λόγω βροχής- και έληξε δραματικά με νικητή τον Σέρβο.

Πρόταση:Over 36.5 games

(Visited 27 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x