ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Κολομβία – Εκουαδόρ

Κόπα Αμέρικα: Κολομβία – Εκουαδόρ
Spread the love

Στην «Αρένα Παντανάλ» της πόλης Κουιαμπά του Μάτο Γκρόσο, το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, ανάμεσα στην Κολομβία και το Εκουαδόρ, με τις δύο ομάδες στον 2ο όμιλο, όπου συμμετέχουν επίσης, η διοργανώτρια Βραζιλία, η Βενεζουέλα και το Περού.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 10 ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση, έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των πέντε, από τους οποίους την πρόκριση στα χιαστί νοκ άουτ προημιτελικά θα πάρουν αυτές που θα τερματίσουν από την 1η ως και την 4η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Στον 1ο όμιλο μετέχουν η Αργεντινή, η Βολιβία, η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Παραγουάη και στον 2ο η διοργανώτρια Βραζιλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Περού και το Εκουαδόρ.

Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την Κολομβία, το δραματικό, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, 2-2 με την Αργεντινή στη Μπαρανκίγια, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ, στο οποίο βρέθηκε 0-2 πίσω στο σκορ στο όγδοο μόλις λεπτό και στο οποίο όμως κατάφερε να σώσει τον βαθμό με τον Μπόρχα στις καθυστερήσεις (94΄). Στην 5η θέση πλέον του ομίλου, ισοβαθμώντας με την 4η στον βαθμολογικό πίνακα Ουρουγουάη και στο -1 από το Εκουαδόρ που βρίσκεται στην 3η. Πιο σημαντική απουσία για την Κολομβία στην φετινή διοργάνωση, αυτή του Χάμες Ροντρίγκες. Στην άλλη πλευρά, στην 3η θέση όπως προαναφέρθηκε το Εκουαδόρ, το οποίο πάντως έδειξε τάσεις «αυτοχειρίας» στο εντός 1-2 από το Περού, καθώς πέταξε τρεις πολύτιμους βαθμούς που πολύ πιθανό να του κοστίσουν στο φινάλε την συμμετοχή στο Μουντιάλ. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, σημειώνοντας πως στην αποστολή επέστρεψε ο επιθετικός Ένερ Βαλένσια (φωτό).

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πρώτο επίσημο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα. Υπάρχουν πάντως δύο φιλικά, στα οποία νικήτρια ήταν η Κολομβία, με 2-0 το 2011 στο «Βιθέντε Καλντερόν» την παλιά έδρα της Ατλέτικο και 1-0 το 2019 στο Νιου Τζέρσι. Για την ιστορία, μοναδικός παίκτης που ήταν και στα δύο αυτά φιλικά, ο γκολκίπερ της Κολομβίας, Όσπινα.

Το momentum, έχοντας γνώμονα την εικόνα και τα αποτελέσματα της πρόσφατης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ, δείχνει Κολομβία. Πολύ πιθανό μάλιστα, έξτρα κίνητρο για την Κολομβία, το να θέλει να πάρει μια άτυπη ρεβάνς, για το βαρύ 1-6 που ηττήθηκε στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Παρόλα αυτά, θα κρατήσω επιφυλακτική στάση, επιλέγοντας ειδικό στοίχημα τερμάτων, καθώς το σκληροτράχηλο Εκουαδόρ είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος και δε μπορείς να το υποτιμήσεις.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 13 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x