ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Χιλή   

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Χιλή   
Spread the love

Στο «Ενζενιάο» του Ρίο, την έδρα της Μποταφόγκο, το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Χιλή, σημειώνοντας πως λίγες ώρες στο ίδιο γήπεδο θα βρεθούν αντιμέτωπες η Παραγουάη με την Βολιβία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 10 ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση, έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των πέντε, από τους οποίους την πρόκριση στα χιαστί νοκ άουτ προημιτελικά θα πάρουν αυτές που θα τερματίσουν από την 1η ως και την 4η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Στον 1ο όμιλο μετέχουν η Αργεντινή, η Βολιβία, η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Παραγουάη και στον 2ο η διοργανώτρια Βραζιλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Περού και το Εκουαδόρ. Επικράτηση, όπως αναμενόταν, με 3-0 χθες για της διοργανώτριας Βραζιλίας σε βάρος της Βενεζουέλας, ενώ 1-0 για την Κολομβία στη μονομαχία της με το σκληροτράχηλο Εκουαδόρ, στα δύο ματς που άνοιξαν χρονικά την φετινή διοργάνωση.

Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα για την Αργεντινή, το 2-2 της Πέμπτης που μας πέρασε στη Μπαρανκίγια με την Κολομβία, σε ένα ματς στο οποίο βρέθηκε στο όγδοο μόλις λεπτό με προβάδισμα δύο τερμάτων και στο οποίο όμως πήρε μόλις ένα βαθμό καθώς είδε την αντίπαλο της να ισοφαρίζει στο τέταρτο των καθυστερήσεων. Στην 2η θέση του ομίλου πάντως, διατηρώντας το αήττητο, δείχνοντας πως δεν θα έχει πρόβλημα για να πάρει την πρόκριση για το Μουντιάλ, ενώ στο -6 από την Βραζιλία που έχει το απόλυτο. Νωρίτερα, εντός 1-0 στην πρεμιέρα των προκριματικών με το Εκουαδόρ, 2-1 με ανατροπή στην Βολιβία, 1-1 στο «Μπομπονέρα» με την Παραγουάη, 2-0 στη Λίμα σε βάρος του Περού και 1-1 φιλοξενώντας την σημερινή της αντίπαλο. Στα αγωνιστικά, ο στόπερ της Αταλάντα, Ρομέρο, τραυματίστηκε στο ματς των προκριματικών με την Κολομβία, ενώ εκτός αποστολής και ο Ντιμπάλα.

Στην αντίπερα όχθη, αποτυχία σίγουρα για την Χιλή το πρόσφατο 1-1 στο Σαντιάγκο με την Βολιβία, καθώς πέταξε στα σκουπίδια τόσο δύο πολύτιμους βαθμούς, μάλιστα στο «σπίτι» της με ένα θεωρητικά αντίπαλο στα μέτρα της, όσο και το εκτός έδρας 1-1 που είχε προηγηθεί με τη «μεγάλη» σημερινή της αντίπαλο. Στην 7η θέση πλέον και προβληματισμός γενικότερα, παρά το γεγονός μάλιστα, πως ο Ουρουγουανός Μάρτιν Λασάρτε ήταν πρόσφατα ο αντικαταστάτης στον πάγκο του Κολομβιανού Ρεϊνάλδο Ρουέδα. Πρόβλημα επίσης με τον Αλέξις Σάντσες (φωτό), για τον οποίο γίνεται αγώνας δρόμου να προλάβει κάποια από τα ματς του ομίλου και τα νοκ άουτ, αν φυσικά η Χιλή προκριθεί στα προημιτελικά.

Προϊστορία: Το σημερινό, θα είναι το πέμπτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες για την τελευταία δεκαετία σε ουδέτερη έδρα. Νικήτρια στο πρώτο από αυτά που είχαν προηγηθεί η Αργεντινή με 2-1 το 2016, στο Κόπα Αμέρικα που διοργανώθηκε από τις ΗΠΑ, στην φάση των ομίλων στην Σάντα Κλάρα, με την Χιλή όμως μετά το μεταξύ τους 0-0 λίγες μέρες αργότερα στον τελικό στο Νιου Τζέρσι, να πανηγυρίζει το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι. Επικράτηση με 2-1 για την Αργεντινή στο «μικρό» τελικό του Κόπα Αμέρικα του 2019 που διοργανώθηκε στην Βραζιλία, ενώ 0-0 την ίδια χρονιά σε φιλικό στην Καλιφόρνια.

Εκτίμηση μου, πως η Αργεντινή θα θέλει να μπει όχι μόνο με το δεξί στην φετινή διοργάνωση, με μια νίκη ψυχολογίας μάλιστα κόντρα σε ένα αντίπαλο που της έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα την τελευταία δεκαετία, αλλά και για να πάρει προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως υπάρχει και η Ουρουγουάη στον ίδιο όμιλο, ενώ η 1η θέση θα της δώσει την δυνατότητα να αποφύγει την Βραζιλία μέχρι τον τελικό, αν βέβαια η «σελεσάο» πάρει την πρωτιά στον δικό της.

Εκτίμηση:  1

Σε απόδοση επίσης κοντά στο 2,00 για anytime σκόρερ στις περισσότερες εταιρίες ο Λιονέλ Μέσι, αξίζοντας το ρίσκο, ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x