ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Βραζιλία – Περού   

Κόπα Αμέρικα: Βραζιλία – Περού   
Spread the love

Στο «Ενζενιάο» του Ρίο, την έδρα της Μποταφόγκο, το ματς της Βραζιλίας με το Περού, στο οποίο η «σελεσάο» έχει φυσικά τον τίτλο του φαβορί και στο οποίο θα ψάξει για την δεύτερη νίκη της στην φετινή διοργάνωση, μετά το 3-0 της πρεμιέρας σε βάρος της Βενεζουέλας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 10 ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση, έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των πέντε, από τους οποίους την πρόκριση στα χιαστί νοκ άουτ προημιτελικά θα πάρουν αυτές που θα τερματίσουν από την 1η ως και την 4η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Στον 1ο όμιλο μετέχουν η Αργεντινή, η Βολιβία, η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Παραγουάη και στον 2ο η διοργανώτρια Βραζιλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Περού και το Εκουαδόρ. Επικράτηση, όπως αναμενόταν, με 3-0 χθες για της διοργανώτριας Βραζιλίας σε βάρος της Βενεζουέλας, ενώ 1-0 για την Κολομβία στη μονομαχία της με το σκληροτράχηλο Εκουαδόρ, στα δύο ματς που άνοιξαν χρονικά την φετινή διοργάνωση.

Ορεξάτη και με πολλές ευκαιρίες η Βραζιλία στο ματς της πρεμιέρας με την παθητική και εντελώς ακίνδυνη Βενεζουέλα, το οποίο «καθάρισε» εύκολα με 3-0, με το κοντινό πλασέ του Μαρκίνιος στο είκοσι τρία, το πέναλτι του Νεϊμάρ στο εξήντα τέσσερα και το τέρμα του Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα στο ογδοηκοστό ένατο λεπτό. Αυτή μάλιστα, ήταν η έβδομη συνεχόμενη νίκη της «σελεσάο» σε επίσημο ματς, καθώς έχει το απόλυτο στις έξι πρώτες αγωνιστικές στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ της Νότιας Αμερικής. Χωρίς πρόβλημα επίσης, ενόψει της μονομαχίας της με το Περού.

Στην άλλη πλευρά, πρεμιέρα για την ομάδα του Περού στην φετινή διοργάνωση, καθώς οι «Ίνκας» είχαν ρεπό την 1η αγωνιστική. Όσον αφορά τα προκριματικά του Μουντιάλ, στην τελευταία θέση οι «Ίνκας» του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής, σημειώνοντας όμως, πως κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρώτο τους τρίποντο, πραγματοποιώντας μάλιστα την έκπληξη με το υπέρ τους 2-1 μέσα στο Εκουαδόρ. Μία ισοπαλία επίσης και τέσσερις ήττες, ο απολογισμός τους στην πέντε προηγούμενες αγωνιστικές. Έκπληξη από τον 63χρονο Ρικάρντο Γκαρέκα, ο αποκλεισμός από την αποστολή του εμβληματικού φορ Γκερέρο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Βραζιλία, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας το Περού. Πρώτη εξ αυτών, το 3-0 του 2015 για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με τις επόμενες δύο στο προηγούμενο Κόπα Αμέρικα το οποίο διοργάνωσε το 2019, με 5-0 στην φάση των ομίλων και 3-1 στον τελικό.

Φαβορί η Βραζιλία, αλλά πολύ χαμηλή η τιμή που την συνοδεύει, με απόλυτα λογική την επιλογή ειδικού στοιχήματος τερμάτων, για κάτι φυσικά πιο ελαφρώς πιο ελκυστικό.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x