ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Βενεζουέλα – Εκουαδόρ

Κόπα Αμέρικα: Βενεζουέλα – Εκουαδόρ
Spread the love

Στο «Νίλτον Σάντος» του Ρίο, το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, το οποίο μάλιστα έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Βενεζουέλα έχει μόλις ένα βαθμό στα δύο της προηγούμενα ματς, ενώ το Εκουαδόρ στο μηδέν, μετά το 0-1 από την Κολομβία, στο μοναδικό που έχει δώσει στο φετινό Κόπα Αμέρικα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 10 ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση, έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των πέντε, από τους οποίους την πρόκριση στα χιαστί νοκ άουτ προημιτελικά θα πάρουν αυτές που θα τερματίσουν από την 1η ως και την 4η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Στον 1ο όμιλο μετέχουν η Αργεντινή, η Βολιβία, η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Παραγουάη και στον 2ο η διοργανώτρια Βραζιλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Περού και το Εκουαδόρ.

Ένας βαθμός σε δύο ματς όπως προαναφέρθηκε για την Βενεζουέλα, η οποία λύγισε φυσιολογικά στην πρεμιέρα στο 0-3 από την διοργανώτρια Βραζιλία και η οποία είχε σύμμαχο την τύχη στο 0-0 στην συνέχεια την 2η αγωνιστική στη μονομαχία της με την Κολομβία. Κυρίαρχος η Κολομβία στο μεταξύ τους ματς, στο οποίο είχε, χωρίς υπερβολή, ένα τσουβάλι ευκαιρίες και στο οποίο η Βενεζουέλα είχε κορυφαίο τον 23χρονο γκολκίπερ της γαλλικής Λανς, Γουίλκερ Φαρίνιες.

Στην αντίπερα όχθη, 0-1 για το Εκουαδόρ από την Κολομβία, στο μοναδικό ματς που έχει δώσει στην φετινή διοργάνωση, με την ομάδα φυσικά του 58χρονου Αργεντινού Γκουστάβο Άλφαρο να είναι με το καλημέρα με την πλάτη στον τοίχο. Η αλήθεια πάντως είναι, πως το Εκουαδόρ άξιζε κάτι περισσότερο στο ματς με την Κολομβία, στο οποίο ήταν κατά διαστήματα  πιο απειλητικό και στο οποίο είδε την αντίπαλο του, όχι μόνο να έχει κορυφαίο τον γκολκίπερ Όσπινα, αλλά να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα, σε μία από τις λιγοστές αξιόλογες επιθετικές της προσπάθειες (42΄).

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για την Βενεζουέλα το 2011 στο Κόπα Αμέρικα της Αργεντινής, στο μοναδικό επίσημο ματς την τελευταία δεκαετία με το Εκουαδόρ σε ουδέτερη έδρα.

Ακίνδυνη η Βενεζουέλα στα δύο πρώτα της ματς, με τον βαθμό που πήρε μάλιστα από την Βενεζουέλα να είναι προϊόν τύχης και καταπληκτικής εμφάνισης του γκολκίπερ Φαρίνιες. Εκτίμηση μου, πως το Εκουαδόρ αν παίξει με υπομονή, θα καταφέρει εύκολα ή δύσκολα, να πάρει το πολύτιμο τρίποντο σε αυτό το πολύ σημαντικό βαθμολογικά ματς.

Εκτίμηση:  1

(Visited 12 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x