ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Παραγουάη  

Κόπα Αμέρικα: Αργεντινή – Παραγουάη  
Spread the love

Στο «Εστάντιο Νασιονάλ» της Μπραζίλια, το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με τις δύο ομάδες να έρχονται από νίκες, με την Αργεντινή στο ντέρμπι με την Ουρουγουάη και την Παραγουάη στη μονομαχία της με την Βολιβία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 10 ομάδες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση, έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των πέντε, από τους οποίους την πρόκριση στα χιαστί νοκ άουτ προημιτελικά θα πάρουν αυτές που θα τερματίσουν από την 1η ως και την 4η θέση. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς. Στον 1ο όμιλο μετέχουν η Αργεντινή, η Βολιβία, η Ουρουγουάη, η Χιλή και η Παραγουάη και στον 2ο η διοργανώτρια Βραζιλία, η Κολομβία, η Βενεζουέλα, το Περού και το Εκουαδόρ.

Τέσσερις βαθμοί για την Αργεντινή, η οποία μετά το οδυνηρό, τουλάχιστον βάσει εικόνας και ευκαιριών, 1-1 της πρεμιέρας με την Χιλή, επικράτησε απόλυτα δίκαια 1-0 στο ντέρμπι με την Ουρουγουάη. Μπροστά στο σκορ η Αργεντινή στο ντέρμπι με την Ουρουγουάη στο δέκατο τρίτο λεπτό, με κοντινή κεφαλιά του μέσου της Μπέτις, Γκουίντο Ροντρίγκες, ενώ κυρίαρχος στην συνέχεια στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης η ομάδα του 43χρονου Λιονέλ Σκαλόνι, έχοντας ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Πολύ πιο εύκολη μάλιστα η επικράτηση της σε σχέση με αυτό που δείχνει το «φτωχό» 1-0, καθώς δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από την αδικαιολόγητα κακή Ουρουγούαη. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, τρεις βαθμοί για την Παραγουάη, η οποία είχε ρεπό την 2η αγωνιστική και η οποία μπήκε με το δεξί στην φετινή διοργάνωση, καθώς επικράτησε 3-1 στην πρεμιέρα της Βολιβίας. Μπροστά στο σκορ η Βολιβία στο μεταξύ τους ματς από πέναλτι στο δέκατο μόλις λεπτό, με την Παραγουάη μπλοκαρισμένη στο πρώτο ημίχρονο καθώς αιφνιδιάστηκε από αυτή την εξέλιξη. Παρόλα αυτά, με παίκτη λιγότερο η Βολιβία στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η βελτιωμένη αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο Παραγουάη, η οποία πραγματοποίησε με τρία τέρματα την ανατροπή. Χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 1-1 και εμφατικό 6-1 στην συνέχεια για την ομάδα της Αργεντινής, στα δύο ματς με την Παραγουάη το 2015 στο Κόπα Αμέρικα της Χιλής, ενώ 1-1 το 2019, στο προηγούμενο που διοργανώθηκε και πάλι από την Βραζιλία, στις τρεις επίσημες μονομαχίες τους την τελευταία σε ουδέτερη έδρα.

Με στόχο να τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου η Αργεντινή, η οποία μετά τις δύο πειστικές εμφανίσεις στα ντέρμπι με την Χιλή και την Ουρουγουάη, καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στο σημερινό ματς.

Εκτίμηση:  1

(Visited 22 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x