ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Νασιονάλ Μοντεβιδέο – Γουόντερερς

Ουρουγουάη: Νασιονάλ Μοντεβιδέο – Γουόντερερς
Spread the love

Στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ» του Μοντεβιδέο, το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Απερτούρα της Ουρουγουάης, με την Νασιονάλ σε ρόλο φαβορί φιλοξενώντας την Γουόντερερς, ψάχνοντας το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή την Πλάσα Κολόνια.

Αποτυχία σίγουρα για τη Νασιονάλ το 1-1 του Σαββάτου στην έδρα της εκ των ουραγών Μπόστον Ρίβερ, το οποίο έβαλε τέλος στο μικρό νικηφόρο σερί της σπουδαίας ομάδας του Μοντεβιδέο, καθώς είχαν προηγηθεί το εκτός 3-1 σε βάρος της πρωτοπόρου του Απερτούρα, Πλάσα Κολόνια και το 3-1 φιλοξενώντας την Φένιξ. Η αλήθεια πάντως είναι πως η Νασιονάλ δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση της στο ματς με τη Μπόστον Ρίβερ, στο οποίο προσπάθησε να φτάσει στο τρίποντο περισσότερο με «επαγγελματικό» τρόπο. Μπροστά στο σκορ στο πενήντα, με πλασέ του Μπεργκέσιο (φωτό) σε άδειο σχεδόν τέρμα, ενώ το 1-1 για τους γηπεδούχους με τον ίδιο περίπου τρόπο, στο εξηκοστό όγδοο λεπτό. Το γκολ της Μπόστον Ρίβερ «ξύπνησε» τη Νασιονάλ, η οποία όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο τρίποντο, παρά το γεγονός πως πίεσε αρκετά τους γηπεδούχους στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς. Δύο νίκες (Σουντ Αμέρικα 1-0, Φένιξ 3-1) και μία ήττα (Σέρο Λάργκο 1-2) για τη Νασιονάλ, σε τρία ματς στο Απερτούρα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην άλλη πλευρά, 3-0 φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη και εκ των ουραγών Βίγια Εσπανιόλα, με το οποίο η Γουόντερερς επέστρεψε στα τρίποντα μετά από τρεις αγωνιστικές. Με τους καλύτερους οιωνούς η Γουόντερερς στο συγκεκριμένο ματς, καθώς όχι μόνο βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο δεύτερο μόλις λεπτό, αλλά και με αριθμητικό πλεονέκτημα στο είκοσι εννέα. Απόλυτα λογικό να έχει στην συνέχεια τον πρώτο λόγο στο ματς, έστω και αν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και το ρίσκο που πήραν οι φιλοξενούμενοι, με δύο τέρματα στο φινάλε, στο ενενήντα και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μία νίκη (Ρεντίστας 1-0) και μία ήττα (Τόρκε 1-2) για την Γουόντερερς, σε δύο ματς στο Απερτούρα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για τη Νασιονά, δύο για την Γουόντερερς και μία ισοπαλία, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Γκραν Πάρκε Σεντράλ». Άξιο αναφοράς, πως η Νασιονάλ επικράτησε 2-0 της σημερινής της αντιπάλου, στον τελικό του Σούπερ Καπ στο «Σεντενάριο».

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, την καλή προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας της Νασιονάλ, αλλά και το κίνητρο να βρεθεί σήμερα στην κορυφή.

Εκτίμηση:  1

 

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x